Memorie en lapjes stof

voor jong en oud

0
942

Waarom memorie en lapjes stof. Eens kreeg ik drie stapeltjes lapjes stof, keurig bijeen gehouden met een kleurig lintje. En keurig in 1 kleurstelling, heel veel kleine katoenen lapjes van 6×6 cm. Maar wat ga ik daar nu mee doen?

Dan lees ik wat over memorie, jonge maar ook oude mensen blijken daar veel plezier aan te beleven. Jonge mensen gaan vaak voor plaatjes, maar oudere mensen (lees mensen in verzorgingshuizen) vinden lapjes leuker. Het geeft gespreksstof en helpt het geheugen onderhouden. En dan schieten mij die lapjes in gedachten.

Snel was er een model gemaakt en daarvan een snijbestand. Het snijbestand bestaat uit een vierkantje en een hexagon daar in geplaatst, wat plakwerk om het één plaatje te maken en kopiëren plakken om een blad vol te krijgen.  De kartonnetjes zijn met de Cricut gesneden. Maar het kan natuurlijk ook uit de vrije hand of met bijvoorbeeld een mal en emboss/snijmachine.

Uiteindelijk bleek ik een niet zo handige keuze te hebben gemaakt met het papier en had de machine net niet overal door het mooie zilverlaagje heen gesneden. En ook de witte papierlaag op de bruine onderkant bleek niet overal door. Uiteindelijk heb ik nog een blokjes gesneden uit een effen kleur en deze als achterkant gebruikt, want ja die moeten er allemaal hetzelfde uitzien.

Je kunt natuurlijk dit principe ook gebruiken en er plaatjes in plakken, die je eerst wel of niet laat inkleuren door de kids. Ik heb 21 setjes gemaakt, zodat er altijd een winnaar is.

Voordat ik de blokjes ging snijden had ik aan de gehele achterkant van de bladen karton dubbelzijdig tape gedaan. Dus toen het gesneden was had ik meteen een plaklaag er achter zitten. Hier is speciaal breed dubbelzijdig tape voor.

Memorie en lapjes stof

Benodigdheden

 • stevig papier/karton voor de boven en onderlaag.
 • snijpatroon als je de cricut wilt gebruiken. (deze kun je ook bij mij gratis opvragen)
 • kleine lapjes stof van 6×6 cm. van elk twee (of plaatjes)
 • lijm of breed dubbelzijdig tape

Beschrijving

 1. Snijd het karton voor de onderkant 7×7 cm.
 2. snijd het karton voor de bovenkant 7×7 cm. en haal hier de hexagon uit.
 3. Mocht je geen dubbelzijdig tape hebben geplakt dan zet je het verder in elkaar met lijm.
 4. Lijm de lapjes op de dichte vierkantjes (of plak het er op met dubbelzijdig tape)
 5. lijm de voorkantjes er op  (of plak het er op met dubbelzijdig tape)
 6. kijk goed of alles recht is en laat het drogen.
 7. spelen maar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in