Moederdag bloemen-lichtje of Potje met rietjes en bloemen

Gewoon een leuk cadeautje om te maken

0
601

Moederdag bloemen-lichtje

Het is bijna weer Moederdag en dan wil je toch zelf weer aan de knutsel. Misschien maak je ook wel dit Moederdag bloemen-lichtje van een potje met rietjes en bloemen. Tja, hoe noem je nu zo’n blog: Moederdag bloemen-lichtje of een Potje met rietjes en bloemen. Beide zouden de inhoud van dit blog niet helemaal weergeven, nou, dan maar allebei gebruiken.

Potje met rietjes en bloemen

We gebruiken wat lege glazen potten of misschien heb je nog twee rechte waxinelicht houders die je wilt gebruiken voor iets leuks.  Je vindt vast wel iets wat geschikt is. Mijn potten zijn zo’n 15 cm. hoog. Het afknippen van de rietjes hangt dus af van je potten. Die van mij knipte ik tussen de 5 en 7 cm.

De papieren rietjes hebben tegenwoordig erg leuke patronen. Deze zijn lila met strepen van geel, groen en mint. Ze zijn er met strepen (leuk als je ze laat verspringen of juist op 1 lijn zet), steren, confetti enz. Kies een leuk rietje uit en zoek daar dan je bloemen bij qua kleur.

De bloemen moeten in Principe droogbloemen zijn.  Maar ik kocht zelf een paar taken Limonium bij de bloemist. Deze hebben het voordeel dat ze vanzelf drogen. Natuurlijk kan je heel veel soorten gebruiken, grassen, lavendel, mimosa, gipskruid enz.

Het plakken van de rietjes

Gebruik breed dubbel klevend plakband van ongeveer 5 cm. (heb je dit niet plak dan wat strookjes smaller boven elkaar) Dit plaats je onder aan op de pot, en plak je helemaal rondom. Als je een ronding aan de onderkant van de pot hebt dan plak je het er vlak boven. Moederdag bloemen-lichtje of Potje met rietjes en bloemen

Haal het eerst stukje beschermpapier van het plakband en knip een stuk van ongeveer 7 cm. van een rietje. Plaats deze op het plakband (zorg dat hij recht staat) met de onderkant op tafel. Hiervoor moet je de pot op tafel laten staan, dat zorgt er voor dat je rietjes aan de onderkant mooi gelijk lang zijn. (heb je een ronding aan je pot dan zie je die hierdoor niet meer.) Nu kan je willekeurige lengtes van de rietjes knippen. Laat ze qua hoogte steeds verspringen. Niet korter dan 5 cm. niet hoger dan 7 cm. Plak net zolang rietjes totdat je helemaal rond bent.

Bovenkant afwerken

De bovenkant van de pot is niet het leukst om naar te kijken. Ik heb dubbelzijdig tape om de schroefrand gedaan en daar een dik touwtje om gedraaid. Maar een lint wil ook prima. Het geeft net wat meer een afgewerkt gevoel. doe dit voordat je de bloemen plaatst.

Bloemen plaatsen.

Het heet Moederdag bloemen-lichtje of potje met rietjes en bloemen, dus nu zijn de bloemen aan de beurt. Knip de bloemen af, ze hoeven niet tot op de bodem in het rietje, een paar cm. is genoeg. Zorg dat je een redelijk recht steeltje hebt en plaats de bloemen in de bovenkant van de rietjes. Je kunt de bloemen lang of korter knippen, maar zorg dat ze niet boven de pot uitkomen, ivm. brandgevaar. Je plaatst rondom in zoveel mogelijk rietjes bloemen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk welk soort bloemen je gaat gebruiken. Maak er een mooi boeket van rondom de pot. Nu heb je alleen nog een lichtje nodig voor in de pot, waxinelichtje (op batterij) kerstlampjes enz.

 

Benodigdheden

  • lege potten
  • dubbelzijdig tape
  • papieren rietjes
  • droogbloemen
  • touw of lint (bovenkant pot)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in