Monsterlijke traktatie

om van te griezelen of toch niet.

0
1695

November komt er aan, en daarmee het jaarlijkse terugkomende feest lampion lopen, wat is er dan leuker dan een monsterlijke traktatie.

Niet iedereen kent het maar in onze regio gaan de kinderen op 11 november (sint maarten) zingend langs de deur met een lichtje (lampion) De kinderen knutselen vaak op school een mooie lampion en komen daarmee zingend langs de deuren snoep halen. Sint Maarten was een bisschop die altijd mensen hielp en zijn eigen spullen weggaf. Hij stierf op 80 jarige leeftijd en werd op 11 november begraven. Om hem te eren werd van deze dag een feestdag gemaakt waarbij het de gewoonte was om iets te geven. Vroeger kreeg men een mandarijntje, ik kan me herinneren dat we mandarijnen, snoep en soms zelfs een cent kregen. Tegenwoordig is het veelal snoepgoed wat men geeft.

Ik kwam ook snoep tegen en wel ogen. Omdat je hier en daar ziet dat 11 november een beetje een tintje krijgt  van Halloween door de versieringen dacht ik meteen aan een eenogig monster. Twijfelde nog wel even maar nam ze toch mee. Thuis aan het tekenen geslagen en de monsterlijke traktatie werd geboren. Hij is niet super eng, maar een vriendelijk monster mag toch ook.

Dankzij zoonlief werd er snel een snijpatroon van gemaakt voor de Cricut. (mijn eigen inkscape liep telkens vast). Nu is dat natuurlijk super handig, maar met de hand knippen is natuurlijk een prima optie. Het snijpatroon kun je wel opvragen bij me, kosteloos. De reactie van manlief was… is dat het enige snoepgoed wat ze krijgen, vind ik wel zielig, maar gelukkig lag er ook al wat anders in het mandje dus hij was gerustgesteld.

 

Monsterlijke traktatie

Benodigdheden

 • Gum oogbalen (snoepgoed)monsterlijke traktatie
 • Karton (groen, wit, oranje)
 • zwarte stift
 • plakband
 • uitgeprint patroon

Beschrijving

 1. teken het patroon op het karton.
 2. Knip de onderdelen uit
 3. plak het haar op zijn plaats
 4. teken de mond met de zwarte stift
 5. plak de witte tand op zijn plaats
 6. plak de gum oogbal achter het figuur met plakband (in de verpakking laten)

monsterlijke traktatie

 

 

monsterlijke traktatie
de hoogte van het poppetje is 15 cm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in