Nagellak opbergen met deze handige DIY opberglijst!

0
4455

Wij zijn dol op nagellak. We hebben thuis een bonte verzameling van allerlei frisse kleurtjes, van simpel roze tot pimpelpaars. Leuk voor bij een feestelijke outfit, of mooi voor op je teennagels. Anne had een grote bak waar alle nagellakjes inzaten, en Yvonne heeft verspreid over het huis nagellakjes staan, niet heel praktisch dus. Hoe kun je het dan wél praktisch en leuk opbergen? Daar hebben we een hele leuke oplossing op gevonden: een opberglijst! Heel simpel en snel klaar, en je hebt meteen een goed overzicht van alle kleurtjes die je hebt.

Wat heb je nodig?
– Een oude schilderijlijst
– Een spuitbus met een kleur verf naar keuze (in dit geval wit)
– Een paar houten latjes
– Spijkertjes + ophangtouwtje
– Een hamer

Voor deze lijst vond Anne dit leuke schilderijtje op een rommelmarkt. Natuurlijk waren we alleen geïnteresseerd in de lijst, want die heb je uiteindelijk nodig! Wie weet wat voor een kunstwerk we hebben weggegooid?!…

 

Hoe ga je te werk?

1. Haal het schilderij of de foto uit de lijst, zodat je enkel een lijst overhoudt.
2. Zaag het houten latje in 3 delen die je onder elkaar aan de lijst kunt bevestigen, op dezelfde afmeting als de breedte van het lijstje.
3. Zet puntjes op het lijstje waar je de latjes gaat bevestigen. Let daarbij op de grootte van je nagellakjes en dat de afstand tussen de latjes hetzelfde is. Begin niet te hoog, want dan kan het zijn dat de nagellakjes er niet in passen!
4. Bevestig de houten latjes met spijkertjes aan de lijst, op de puntjes die je zojuist gezet hebt. Je kunt gewoon een spijkertje aan de voorkant in de lijst bevestigen, je spuit er daarna toch verf over.
5. Als er nog geen ophangsysteem is kun je dit nu zelf maken: sla aan de achterkant twee spijkers naast elkaar in de lijst (let op dat de spijkers niet te lang zijn!) en bevestig daar een touwtje of een ijzerdraadje tussen.
6. Leg de doek of het laken op de grond, op een plekje waar het niet erg is als je wat spuitverf morst, en leg het lijstje erop.
7. Spuit vervolgens het lijstje in de gewenste kleur. Let er goed op dat je alle hoekjes goed bedekt.

Laat het lijstje vervolgens drogen en hang het op een plekje waar je de nagellak het meest gebruikt. Anne heeft hem op haar slaapkamer gehangen. En voilá: de opberglijst voor je nagellakjes is klaar! Nu nog even alles er mooi op een rijtje (het liefst op kleur) inzetten, en jouw nagellak opbergsysteem is af!

DIY nagellakrek gemaakt van oud schilderij

Op zoek naar meer leuke DIY-projecten? Neem eens een kijkje op Happy Stekkie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in