Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Verpak jouw cadeaus voor pakjesavond in stoffen zakjes!

0
3901

Over twee weken is het zover: pakjesavond! Sinterklaas is intussen alweer ruim een week in het land, dus het is tijd om cadeaus te scoren én in te pakken. Dit kan natuurlijk gewoon met papier, maar je kunt ook kiezen voor een originele cadeauverpakking! Ik heb namelijk een zakje van stof gemaakt, die je met een touw dicht kunt maken. Het leukste? Hij is helemaal in de stijl van Sinterklaas!

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst natuurlijk stof. Ik had toevallig nog rode in mijn kast liggen, dus die heb ik gepakt. Ik vond dit wel bij Sinterklaas passen! Ook heb ik een jute applicatie gepakt die ik erop wilde rijgen als naamlabel. Daarnaast heb je touw en draad nodig: voor het koord, voor het rijgen en om het zakje in elkaar te naaien. Je kunt alles met de hand doen, maar ik heb mijn naaimachine erbij gepakt!

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

DIY originele cadeauverpakking

Omdat ik mijn zakje graag langwerpig wilde maken, heb ik een groot rechthoek uit mijn stof geknipt. Ik had geluk dat ik niets af hoefde te meten, want het vlak met witte stippen was groot genoeg. Ik heb de zijkanten als eerst afgespeld en vervolgens met een eenvoudige stiksteek dichtgenaaid. Dit is nodig voor de uiteinden van het gedeelte waar het touw straks in komt.

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Daarna ga je dus ook meteen aan de slag met het touw. Leg het erin zodat je kunt zien hoeveel stof je nodig hebt om naar de binnenkant te vouwen en speld dit af. Ik heb hierna het touw er even uitgehaald, omdat het nogal dik is en anders paste het niet onder de naaimachine. Vervolgens naai je dit stuk ook dicht met een stiksteek.

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Tijd om de originele cadeauverpakking in elkaar te zetten! Ik ben over de lijnen van de eerste stap heen gegaan. Eigenlijk is dit dubbel (je zou bij de eerste stap ook alleen het bovenste gedeelte kunnen doen), maar dit was mijn oplossing even. De lijn zit natuurlijk nog niet aan de onderkant, dus dit heb ik gewoon met een stiksteek dichtgemaakt. Ik heb het zakje hier trouwens binnenstebuiten onder de naaimachine liggen, zodat je van het draad straks niets meer ziet.

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Et voila: het zakje is af! Ik had wat moeite om het touw er weer in te krijgen, maar het is gelukt. Je zou het zo kunnen gebruiken als originele cadeauverpakking, maar om het nog bijzonderder te maken, heb ik dus een jutte applicatie gebruikt. Deze zou je er ook alvast op kunnen rijgen voordat je het zakje in elkaar zet, maar ik vond dit prettiger. Je kunt er een naam op schrijven met merkstift of borduren bijvoorbeeld. Fijne pakjesavond!

Originele cadeauverpakking voor Sinterklaas

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in