Paashazenslinger

ook leuk om met kinderen te maken

0
347

Paashazenslinger

Doe ik nog iets voor Pasen of toch maar niet meer, dan zie ik ergens een Paashazenslinger. Dat is leuker om zelf te maken. Kinderen vinden dieren leuker aan een slinger dan eieren dus besluit ik dat het hazen worden, Paashazen.  En omdat het ook leuk is om het met kinderen te maken is het een eenvoudige paashaas geworden. Niet te moeilijk knipwerk en met wat hulp van een volwassene krijgen ze dit vast wel in elkaar.

Paashaas en shirtje

De Paashaas is uit de hand getekend, redelijk gelukt denk ik. Hij is 14 cm. hoog. Het shirtje ongeveer 4,5 cm. hoog. Je kunt hem uitprinten, maar omdat hij op wart staat is dat niet handig. Wel kun je hem vergroten en dan voorzichtig overtrekken  met een papiertje op je beeldscherm. De paashaas knip je uit bruin of wit papier, het shirtje kan je uit designpapier knippen. Gewoon even in je restjes bak zoeken.

Rokje

Het rokje is gemaakt van vliegerpapier. Bij de ene is het papier gevouwen zodat je een plooirokje krijgt, bij de ander is het papier ingeknipt zodat je een strookjesrok krijgt. Het strookje papier is ongeveer10 cm. en wordt dubbelgevouwen.  Knip de ene in en maak in de andere de vouwen.

 

In elkaar plakken van de Paashaas

Plak nu eerst het shirt op de haas. Hierna plak je het rokje op, Net een eindje onder de armen plaats je wat lijm en plakt het strookje op. Als je aan de beide buitenkanten het iets naar binnen vouwt heb je een nette zijkant. Als het rokje zit neem je een restje lint en plakt deze over de overgang van rok en shirt.

Het gezicht

Knip uit een restje roze een klein neusje en plak deze op. Teken met zwarte stift de mond en de ogen er op. Nu is je paashaas klaar om aan de slinger te gaan hangen.

Het maken van de Paashazenslinger

Plak de paashazen aan een draad, telkens zo’n 10 cm. er tussen laten. Dit vastplakken kun je met plakband doen. Het moet achter het hoofd geplakt, anders worden ze topzwaar en duikelen ze voorover. Wil je de Paashazenslinger nog verder versieren, hang de hazen dan verder uit elkaar en hang er bijvoorbeeld een pompom, kraal of ei tussen.

Benodigdheden voor de paashazenslinger

  • bruin en wit karton
  • vliegerpapier
  • restjes designpapier
  • touw
  • stukjes lint
  • restje roze
  • zwarte stift
  • lijm

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in