Paaskrans

gezelligheid aan de deur

0
2377

Het voordeel van een nieuw huis is dat je nieuwe plaatsen hebt om dingen op te hangen en naast onze voordeur is prachtig plek voor een Paaskrans. Het nadeel van een nieuw huis is dat sommige dingen nog steeds in een doos zitten, of dat je echt niet meer weet waar die ene doos nu staat op zolder. De doos met paasspullen is voorlopig spoorloos.

Maar niet getreurd in de winkel is voldoende te koop. En met wat aanvulling uit een paar dozen lukt het me toch om een krans te maken. Het leuke van deze krans is dat de eieren lichtjes bevatten. Helaas nog geen foto kunnen maken in het donker. Ik was van plan er wat mooie narcissen in te steken, maar deze waren dus spoorloos. Met wat gele spinnenweb vellen heb ik bloemen gemaakt.

Het fijne van een paaskrans maken is dat je de kleuren kunt gebruiken die jezelf wilt, met de materialen die je zelf wilt en die je zelf hebt. Ik ben enthousiast de tuin in gegaan voor het groen en de echte bloemen. Heb een eierenstreng met verlichting gekocht en gele bloemen gemaakt. Maar waarom niet eieren er in steken, houtfiguurtjes er op prikken of een paashaas in de ring zetten. Het kan allemaal.

Benodigdheden:

 • groen en eventueel takjes met bloemen
 • strokrans (Ik gebruikte 1 van 40 cm. doorsnee)
 • ijzerdraad op klosje
 • snoeischaar – schaar
 • eieren (plastic)
 • aanvullende spullen zoals figuurtjes, bloemen, lint etc.
 • touw of lint

Beschrijving:

 1. knip voldoende groen enz. om de strokrans mee te bekleden
 2. als je niet zo handig bent in het bedenken hoe de volgorde moet zijn leg het groen en eventuele bloemen dan in een rij, zoals je het er op wilt maken. (zie foto)
 3. bevestig het ijzerdraad aan de krans door het er een keer omheen te doen en het uiteinde om het ijzerdraad vast te draaien.
 4. begin nu met groen op de krans te leggen en draai het ijzerdraad er telkens omheen.
 5. ikzelf heb eerst het groen gedaan en in de tweede rond de takjes met bloemen.
 6. als je er een lint omheen wilt doen, doe dat dan nu, en zorg dan meteen dat er aan de bovenkant een lus komt om hem op te hangen. Ik heb touw gebruikt.
 7. prik de aanvullende spullen zoals eieren, figuurtjes en bloemen in de krans. als er geen prikker aan zit bevestig er dan een stukje ijzerdraad aan.
 8. paaskranspaaskrans veel plezier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in