Paddenstoelen van eierdozen

In pastelkleuren ook mooi voor Pasen

0
1572

Vandaag was het weer oppasdag en dan doe ik vaak toch wat creatiefs met onze kleindochter, ze is nog maar drie, toch vond ze deze paddenstoelen van eierdozen erg leuk om te maken. Natuurlijk had ik in dit geval de stukjes al uit de dozen geknipt en bleef er schilder en plakwerk over voor haar. Voor jullie vast een idee voor de komende schoolvakantie.

Je hebt eierdozen in verschillende soorten. met hoge en minder hoge middelstukken en met vierkante en ronde inzetstukken. Je hebt hier de hogere middenstukken voor nodig, dit is de stam van de paddenstoel. En de ronde inzetstukken, die dan omgedraaid het hoedje van de paddenstoel worden. Dit vergt wel wat kracht om ze goed uit te knippen, dus daar heb je dan even een volwassene voor nodig. Verder redden de kinderen zich er wel mee. Totdat ze natuurlijk in elkaar geplakt moeten worden, dat heb ik met een lijmpistool gedaan, niet geschikt voor 3 jarigen dus.

Nu zal je wel denken paddenstoelen midden in de winter, nou kijk eens naar buiten het lijkt wel herfst. Daarbij zou je ook een beetje vooruit kunnen denken. Als je deze paddenstoelen in pastel kleuren maakt heb je prachtige versiering voor Pasen. Gewoon om neer te zetten tussen de paashazen, maar ook als bijvoorbeeld een naamkaartje bij je paasbrunch.

In dit geval heb ik met vingerverf laten schilderen. hebben we de dakjes met glitter besprenkeld en de stam van de paddenstoel voorzien van gras. De witte stippen zijn hier een aantal witte plakkertjes geworden. maar dat wil ook prima met verf natuurlijk.

Paddenstoelen van eierdozen

Benodigdheden

 • eierdozen van verschillende vormen.
 • verf (geschikt voor kinderen)
 • kwast
 • glitter
 • lijm
 • lijmpistool

Beschrijving

 1. knip de onderdelen uit de eierdozen. bij de één dus de middenstukken, bij de ander het gedeelte waar de eieren in liggen.
 2. verf de hoed rood (of welke kleur je wilt)
 3. verf de stam wit (of welke kleur je wilt)
 4. doe wat stippen lijm op het hoedje en strooi er glitters over, schud losse glitter er weer af. Als je dit doet boven een A4tje wat je eerst dubbelgevouwen hebt, en weer terug, dan kun je het overtollige glitter weer in het potje laten glijden.
 5. als de stam droog is verf je aan de onderkant groene strepen , dit is het gras waar de paddenstoel in staat.
 6. maak witte stippen op het hoedje, dit kunnen stickertjes zijn, maar ook witte verf.
 7. doe wat lijm binnen in het hoedje en druk de bovenkant van de stam er voorzichtig in.
 8. ik heb ze nog op een kartonnetje geplakt, zodat we een bos meet paddenstoelen hebben. Is ook wat gemakkelijker te verplaatsen. Maar dit is natuurlijk niet nodig.

paddenstoelen van eierdozen

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in