Pasen en washi tape

versier eieren en haasjes

0
1059

Nog maar een keer Pasen dan, maar nu met Washi tape. Wat kun je nu met Pasen en Washi tape zal je denken, nu eieren en paashazen versieren voor in je paastak. Ik heb al eerder een blog geschreven over washi tape en de mogelijkheden er mee. Je kunt dat hier vinden hobbyhandig.nl/washi-tape-kaarten/ . Dit keer heb ik eieren beplakt met washi tape en wat paashaasjes met een parmantig staartje. Plastic eieren en houten haasjes, maar natuurlijk kan dit ook met lege echte eieren kartonnen/papieren haasjes.

Mijn eieren liggen los in de takken, maar je kunt er prima een lintje aan bevestigen met een lijmpistool, of voorzichtig een geknoopt lintje door het uitblaas gaatje duwen. De haasjes hangen aan een sisaltouwtje.

Het meeste werk is het beplakken van de eieren. Doordat ze rond zijn is het tape natuurlijk aan 1 kant te breed om netjes te vouwen. Dit heb ik opgelost door het in te knippen en daarna de stukjes 1 voor 1 voorzichtig vast te plakken. Dit gaat niet helemaal zonder ribbeltjes. Maar dat vind ik geen probleem. Door eerst het brede tape te plakken en daarna de smalle tape, verberg je al wat vouwprobleempjes.

Nu zie je hier eieren en haasjes, toch kan ik me voorstellen dat je de vorm van een kip, kuiken, lammetje of andere voorjaars-dingen wilt beplakken. Dat is geen probleem want de basis van werken blijft gelijk.

Benodigdheden

 • washitape in verschillende breedtes. 1,5 cm en 0,5 cm of naar eigen inzicht.
 • eieren, plastic of leeggeblazen echte.
 • haasjes (gekocht of zelf gesneden uit stevig karton)
 • schaar
 • eventueel andere figuren
 • sisaltouw en/of lint

Beschrijving

 1. Neem een ei en probeer uit te meten waar je tweede rondje tape moet komen. Met een meetlint kun je dan wat streepjes zetten zodat je recht plakt. Bij mij zat dat op ongeveer 4 cm. van de bovenkant ei maar dat is afhankelijk van de grote van je ei.
 2. Plak de eerste ronde tape net over deze streepjes, je zult merken dat de bovenkant iets los blijft staan, daar ga je dus allemaal kleine knipjes in maken met je schaar. Duw dan voorzichtig deze stuk voor stuk vast.Het zal elkaar een beetje gaan overlappen.
 3. Plak nu de tape onder deze ronde. Dat plak je ongeveer een halve cm. onder de vorige. Doe dat op dezelfde manier, alleen nu zullen de knipjes aan de onderkant van het tape komen.
 4. Nu zijn de onderkant en bovenkant aan de beurt. Dit gaat iets lastiger, omdat je heel veel tape te veel hebt aan de boven en onderkant. Plak ook deze rondes een halve cm. van de andere af. Maak de tape vrij van het ei indien nodig, en knip ook hier de tape in.
 5. Duw de stukjes aan, maar om en om, totdat alles vast zit, dit geeft het beste effect.
 6. Als je alle brede tape er op hebt plak je de smalle tape op de overgebleven strookjes.
 7. Op de bovenkant en onderkant plak je een paar kleine stukjes tape.
 8. Plaats het lint of touwtje als je de eieren wilt laten hangen
Het haasje beplakkenPasen en washi tape
 1. Leg het haasje plat op tafel (als je de tekening van hiernaast gebruikt het haasje vergroten tot 10 cm.)
 2. Plak de tape in de volgorde die jij wilt over het haasje, laat het aan beide kanten iets uitsteken
 3. Draai het haasje om en knip al het overtollige tape weg.
 4. Plak op de achterkant van het haasje een pomponnetje.
 5. Bij de volgende link kun je vinden hoe je die snel en simpel maakt hobbyhandig.nl/haasjes-van-houten-kralen/
 6. Bevestig een touwtje aan het haasje

Pasen en washi tape

Pasen en washi tape

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in