Pasen in ijsstokjes

ook toe te passen op andere figuren

0
1299

Je ziet het overal al om je heen, iedereen is bezig met knutselen voor Pasen, dus doe ik gezellig mee met Pasen in ijsstokjes. Zelf denk ik dat Pasen nog heel ver weg is, maar dat is natuurlijk niet zo. Door al dat binnen zitten raken we de tijd een beetje kwijt.

Afgelopen zomer waren die ijsstokjes uitverkocht en toen ze dan ook weer in de schappen lagen heb ik een partij gekocht, plannen ten over ermee. Maar vooral om iets te proberen met geometrische figuren. Al een poosje ligt er een tekening te wachten om een wandhanger van te maken. Maar eerlijk, die was nogal groot, het leek me toch wel een dingetje om alles even lang en rechtop te krijgen. Nu ben ik dus gaan oefen met wat kleine figuren. Niet voor aan de wand maar  op een standaard.

Wat betreft de tekeningen, ik heb een ei en haas op gezocht, deze uitgeprint en er met potlood en liniaal rechte lijnen over getekend. Zoveel mogelijk detail weglatend, maar het moest natuurlijk nog wel ergens op lijken. De tekeningen zijn hier bij gevoegd.

Het leuke was dat ik hierbij mijn nieuwe speeltje kon gebruiken. Heb op mijn verjaardag wat nieuwe speeltjes gekregen, één daarvan is de nieuwe lijm-pen van een bekend merk. Een handige lijm-pen op batterijen (oplaadbaar). Met hele kleine, dunne lijmpatronen. Voor een werkje als dit ideaal, voor grotere projecten wordt het toch het grote lijmpistool. Maar voor dit klusje werkte hij prima.

Het inkorten, op maat maken van de stokjes gaf in beginsel wat problemen, maar uiteindelijk ontdekte ik dat het afknippen eigenlijk het beste ging met de kleine tuin snoeischaar. Daarnaast maak je alle uiteinden glad door ze over een stukje schuurpapier te vegen. Hier kun je dan een klein scheef stukje ook nog weg halen.

Pasen in ijsstokjespasen in ijsstokjes

Benodigdheden:
 • ijsstokjes (deze kun je nieuw kopen, je bent dus niet verplicht heel veel ijsjes te eten)
 •  Lijmpistool met lijmpatronen
 • snoeischaar of iets anders wat goed stokjes wil knippen, bijvoorbeeld een tang.
 • stukje schuurpapier
 • lineaal en potlood
 • tekening
 • verf en kwastpasen in ijsstokjes
 • brede verf roerstok (hier maak je het plateautje van waar hij op komt te staan)
Beschrijving Pasen in ijsstokjes
 1. print een tekening uit, of teken zelf een figuur. De tekeningen die hier staan moet je op A4 formaat uitprinten. Let dus op dat je ze op de goede grote uitrekt.
 2. leg de tekening voor je neer, en bepaal hoe lang het eerst stokje onderaan moet.
 3. knip dit stokje, alle twee kanten moeten recht zijn, je moet dus de ronde uiteinden afknippen.
 4. werk aan beide zijden omhoog, en vorm met stokjes die je goed opmeet, de buitenkant.
 5. meet nu de eerst volgende lijn, knip de stokjes en plak deze vast aan de onderste. Herhaal dit totdat je de hele buitenkant hebt staan. Als je de haas maakt doe je eerst de buik, dan het hoofd en dan pas de oren. Het ei, eerst de buitenkant, dan zelf verder invullen.
 6. leg bijvoorbeeld een stukje bakpapier over je tekening, hier blijft de lijm minder aan plakken.
 7. Als je je hele figuur geplakt hebt en hij lijkt stevig genoeg plak je hem op een stukje verfroerstokje, dit moet wel een stevig breed roerstokje zijn. Waar je dus een stuk afzaagt, Zorg dat hij zo’n 10 cm. lang is en minstens 4 cm. breed. heb je dit niet gebruik dan een ander latje of plankje.
 8. Nu is hij klaar om geverfd te worden. kies je eigen kleur. Die van mij zijn antraciet grijs, maar zwart is ook een goede optie. Eigenlijk elke kleur. Let goed op dat je niet een zijde van een stokje vergeet.
 9. laat drogen en maak er een leuk Paashoekje mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in