Pepernoten krans voor Sinterklaas!

0
1977

Dit weekend is de Sint weer gearriveerd! Wat een feest 🙂 De schoenen kunnen weer gezet worden, er zijn weer mandarijntjes in overvloed, om het nog niet over die lekkere schuimpjes te hebben, heerlijk! En natuurlijk is daar onze oude vertrouwde pepernoot. En verrassend genoeg kun je daar héél erg veel mee. Bijvoorbeeld als toetje pepernoten tiramisu maken, waarvan we het recept vorig jaar al deelden. Maar wat dacht je van pepernoten als decoratie? Wij maakten deze mooie pepernoten krans, zo voelen de Sint en zijn pieten zich helemaal thuis in je stekkie. Nog niet genoeg van al die pepernoten? De komende weken kunnen jullie nog veel meer pepernoten-plezier van ons verwachten :).

Wat heb je nodig voor deze pepernoten krans?

– Een (basis)krans, wij kochten er een bij de Action
– Tape voor om de krans
– Een kilo (!!) pepernoten
– Een lijmpistool met voldoende lijm
– Een lint om de krans aan op te hangen

Hoe maak je deze pepernoten krans?

1. Start met de basis. Dit doe je door de krans te omwikkelen met tape. Zorg dat alles goed bedekt is. Dit zorgt ervoor dat de pepernoten uiteindelijk goed blijven zitten.
2. Begin met de eerste rand pepernoten, bevestig deze met lijm aan de krans. Zo kun je van de binnenkant naar de buitenkant werken of andersom.
3. Bevestig de volgende rand, en daarna de volgende, tot je de gehele krans bedekt hebt. De achterkant hoef je niet te bedekken met pepernoten.
4. Als je de basis van pepernoten hebt, begin je met een extra laag pepernoten. Dit doe je door precies tussen de twee rijen in, waar gaatjes zitten, een rand toe te voegen. Herhaal dit tussen alle rijen pepernoten. Op het voorbeeld zie je goed hoe dit eruit ziet.
5. Dan nog maar een stap, en dat is het bevestigen van het lint om de krans aan op te hangen.

Hang de krans op een leuke plek, bijvoorbeeld op je voordeur of zelfs aan de schoorsteenmantel. Pas wel op dat je hem niet in de regen hangt, dan kun je er niet zo lang van genieten. Het resultaat vinden wij supergezellig en je hebt meteen een echt december gevoel in huis! Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!

BRONHappy Stekkie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in