Plexiglas sleutelhanger bestickeren

Met je eigen tekst of patroon

0
536

Plexiglas sleutelhanger bestickeren

Het is blijkbaar cadeautjes tijd hier, want ook deze blog gaat over iets wat ik heb weggegeven. Plexiglas sleutelhangers die ikzelf heb bestickerd. Het was nl. weer afscheidsmusical tijd. En na een paar week helpen op de school met teksten herschrijven, decor bouwen, oefenen, kleding bedenken en maken was het tijd voor de uitvoering. En daar hoort een Toi-Toi-Toi cadeautje bij. Dit probeer ik altijd een beetje in de lijn van de musicial te houden. En na al heel wat bestickerde sleutelhangers te hebben zien langskomen, ging ik er zelf mee aan de slag met plexiglas sleutelhanger bestickeren.

Hiervoor moest de Cricut weer opgestart worden. Teksten uitsnijden met de cricut is iets simpels. Kleine teksten is iets waarbij je even moet nadenken. Vooral niet te snel willen snijden. En zorgen dat de druk niet te hoog is zodat hij niet door de ondergrond heen snijd, maar alleen het vinyl snijd. De rode verfstreek was niet voor handen. Dus opzoek naar iets op internet. Een plaatje gevonden en daar zelf met wat programma’s een snijpatroon van gemaakt. Alles was er om aan de slag te gaan. Een avondje snijden later lag alles klaar om opgeplakt te worden.

De sleutelhangers waren al een poosje terug binnen gekomen, dus aan de slag. De blauwe tekst, naam van de musical en jaartal, ging er vrij gemakkelijk op. Het wilde ook goed van het stuk vinyl, dus met behulp van breed schilders tape het van de drager gehaald en op de sleutelhanger aangebracht. Stevig aanduwen is wel nodig, dat heb ik gedaan terwijl het tape er nog op zat met een oud pasje. Dan wrijf je niet per ongeluk de letters er af. Schilders tape voorzichtig verwijderen en jawel het bleef keurig zitten.

De verfstreek was wel het gemakkelijkste deel. Ging prima van de drager en hup, zo op de achterkant van de sleutelhanger. Nu was er dus één zijde met blauwe tekst, en één zijde met een verfstreek. Op de verfstreek moest dan nog de naam van de school komen.

Deze tekst was toch wel klein. En had een vervelend stipje op de i, wat niet altijd het idee had dat het ook mee moest. Ook was het een vervelend klusje om al die klein stukjes van binnenin de letters te verwijderen. die wil je immers niet op je sleutelhanger. Uiteindelijk vond ik uit dat door het vinyl net onder de tekst te vouwen de tekst wel mee wilde werken om er als één woord af te komen. De punt van de i bleef toch soms wel wat hoofdbrekers op leveren. Maar met een scherp punt van een mesje kon ik het toch steeds wel overbrengen. Dit was dus het lastigste gedeelte en koste wat extra tijd.

Nu gaan er wat opties rond hoe de sleutelhangers af te werken om te zorgen dat ze mooi blijven. De één plakt er een laagje doorzichtig vinyl over, de volgende spuit ze met glans lak een paar keer over, met brengt een laagje epoxy aan of houd het gewoon bij het goed verwarmen van het vinyl waardoor het goed gaat plakken. Ikzelf heb het bij het laatste gehouden, en alle sleutelhangers goed verwarmd met mijn heattool. Er was hier alleen matte spuitlak en dat wordt in ieeder geval niet mooi (dat is dus geprobeerd)

Om er een sleutelhanger van te maken bevestigde ik een kleine ring aan de cirkel en daaraan een kleine karabijnhaak. De sleutelhanger gingen samen met wat lekkers in een zakje en ja.. ze vonden het een leuk cadeautje.

Plexiglas sleutelhanger bestickeren

Benodigdheden

 • vinyl geschikt voor plexiglas
 • plexiglas sleutelhangers
 • ring en kleine karabijnhaak
 • schilderstape of transferfolie
 • cricut of andere snijplotter (of als je het bij plaatjes houd een schaar, pons oid)
 • iets om tekst/plaatje goed aan te drukken

Werkwijze

 1. bedenk tekst/plaatje en kijk hoe groot het moet worden uitgesneden.
 2. snij de tekst/plaatje
 3. als je in laagjes werkt zorg dan dat de onderste laag goed zit voordat je de volgende laag doet.
 4. haal de tekst met schilderstape of transferfolie van de drager. Voordat je dat doet moet je wel de kleine stukjes uit de letters halen. dus binnenkant e, a D enz. anders neem je deze mee.
 5. plak de tekst/plaatje op de plexiglas sleutelhanger. Let op dat je het wel recht onder het gaatje doet.
 6. duw de tekst stevig aan met bijvoorbeeld een oude pas.
 7. verwijder voorzichtig schilders tape/transferfolie
 8. plak eventueel de volgende laag, duw deze ook goed aan
 9. werk de sleutelhanger af op één van de volgende mogelijkheden. Plak er een laagje doorzichtig vinyl over, spuit ze met glans lak een paar keer over, breng een laagje epoxy aan of houd het gewoon bij het goed verwarmen van het vinyl waardoor het goed gaat plakken.
 10. bevestig de ring en de karabijnhaak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in