Pompoen egeltjes

Stekels van bezemharen maken het een echt egeltje

0
1402

Mijn kalender waarschuwde mij vandaag, blog staat er in beeld. De afgelopen twee weken stond in onze familie de tijd even stil en ik heb dus geen tijd gehad om iets te maken voor dit blog. Wel heb ik altijd een lijstje liggen met dingen die ik zou kunnen maken. En zo ging ik vandaag op pad om materiaal te halen voor deze Pompoen egeltjes.

Je kunt deze egeltjes met verschillende materialen maken, ik heb gekozen voor een bezemvariant. Maar je kunt de stekels ook maken van dunne stokjes. De pompoenen waren vrij klein, maar ook met grotere kun je dit maken. Zou je een pompoen met lange nek nemen dan kun je een egel op zijn achterpoten maken. De wiebelogen geeft hun een vrolijk gezicht.

 

Benodigdheden:

 • pompoenen
 • een bezem met stevige natuurlijke haren
 • wiebel ogen
 • zwarte stift of verf
 • iets om gaatjes mee in pompoen te prikken
 • tang om stokjes in pompoen te drukken

Beschrijving:

 1. Knip de nodige haren van de bezem. Die van mij had verschillende diktes van haren. bij de ene heb ik dunne haren gebruikt en bosjes van gemaakt die ik dubbel vouwde. Bij de andere heb ik de stevige haren gebruikt en deze door midden geknipt en als losse stokjes gebruikt.
 2. teken op de pompoen af waar het gezicht loopt, zorg dat het steeltje aan de voorkant zit. Dit word de neus.
 3. prik gaatjes in deze rand en prik daar de bosjes of de stokjes in.
 4. van hieruit werk je naar achteren. Gaatje prikken, bosje of stokje er in steken. Dit herhaal je totdat je de hele achterkant vol hebt geprikt.
 5. Kleur de neus zwart en plak twee wiebelogen op.

pompoen egeltjespompoen egeltjes

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in