Pompoenen om altijd van te genieten

Eenvoudig de herfst in huis halen met pompoenen

0
5101

 

Pompoenen om altijd van te genieten

Het is herfstweer, buiten grauw en koud. Binnen heerlijk warm en gezellig.  Ook al is het herfstweer niet onze favoriet weer, toch halen we de herfst wel naar binnen. We houden van de mooie kleuren en de leuke cadeaus van moeder natuur,  en omdat we daar van houden gaan we zoeken naar eikels, kastanjes, dennenappels en knutselen er mee. Ook ik ben op pad gegaan om de herfst binnen te halen. Zoals je kunt zien heb ik eikels gezocht, omdat ik daar wat leuks mee wilde doen, samen met de pompoenen mogen ze op de herfsttafel.

Maar ook de pompoenen vieren al jaren herfst met ons mee. Toch hebben sommige mensen ze liever niet in huis. Nu deze pompoenen kun je rustig binnen zetten. Ze zijn gemaakt van stof, waardoor ze altijd goed blijven. Je hebt er geen ingewikkelde patronen of naaimachine voor nodig. En misschien zwerft er nog wel ergens wat stof in huis (mijn oranje pompoen is gemaakt van een oud t-shirt, heeft het toch nog een goed doel) om ze te maken.

Veel plezier met het maken en als je wilt weten hoe de eikels hun nieuwe kleur hebben gekregen kijk dan even op mijn eigen blog www.hobbywolk.blogspot.nl/. Daar leg ik het speciaal voor jullie uit.

Pompoen van stof

Benodigdheden

 • verschillende soorten stof 30×15 cm./60×30 cm.                                                      (de hoogte is ongeveer de helft van de lengte
 • kussenvulling
 • naald en draad
 • stevige draad in kleur stof (katoen)
 • stopnaald met scherpe punt
 • stuk vilt (voor stengel)

Beschrijving

 1. knip de stof op maat
 2. leg de stof dubbel in de lengte en naai de zijkant dicht met naald en draad.
 3. rijg een draad door de onderkant van enkele stof. Trek deze draad aan zodat de stof bij elkaar trekt en sluit. Hecht de draad af. Onderkant.
 4. knip 8 lange draden van het katoendraad. De lengte is afhankelijk van je pompoen. Ze moeten er door heen gelegd kunnen worden en dan aan beide zijden uitsteken om ze later aan elkaar te kunnen knopen. (zie foto)
 5. Trek deze draden door de opening aan onderkant pompoen en laat ze aan de bovenkant een eind uitsteken.
 6. vul de pompoen met kussenvulling. Zorg dat het een stevige bol wordt.
 7. Rijg een draad door de bovenkant en trek de stof bij elkaar en hecht af. (zorg dat de draden blijven uitsteken)
 8. Duw de stof van het tuitje wat is ontstaan naar binnen
 9. Nu ga je met de draden de vorm bepalen. Zoek van 1 draad het gedeelte aan de onder- en bovenkant. Leg de pompoen op de kop. Knoop de draad 1 keer en trek hem hard aan, waardoor de stof naar binnen trekt. Als je denkt dat het genoeg naar binnen is getrokken leg je er nog een knoop op. Zorg dat dit onder de pompoen gebeurt. Dit herhaal je met de andere draden.
 10. Maak met het stukje vilt een rolletje. Je kunt dit dicht plakken (dubbelzijdig tape, lijm) of naaien. Duw de steel in het bovenste gat. Je kunt de steel vastzetten met naald en draad, of een draad aan maken en deze door de pompoen trekken en aan de onderkant vastknopen. Ook met een lijmpistool kun je hem vastzetten, maar pas dan wel op voor vlekken.
 11. Nu nog een beetje trekken, rollen, duwen aan de stof en vulling totdat je pompoen het gewenste model heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in