Schudkaarten

met als basis foamboard

0
1723

Vandaag een blog over Schudkaarten. Iedereen is altijd bezig met hoe en wat doe je met foam, hoe plak je ze echt dicht en hoe krijg ik ze overal even dik. Ik ben op een bepaald ogenblik overgestapt op foamboard 5 mm. Dit word vaak gebruikt in modelbouw, maquette bouwen en zo zijn er nog wel meer opties te noemen. Het is op veel plaatsen te koop.

Voordat ik ga uitleggen hoe dat dan gaat wil ik toch even zeggen dat het artikel in Hobbyhandig 220 over mij, om mij in het zonnetje te zetten, erg leuk is ontvangen door vele lezers. En in de familie en vriendenkring was men verrast toen ze (door mijn toedoen) er achter kwamen. Veel leuke en lieve reacties tot gevolg.

Er was voor deze blog heel wat anders gepland maar helaas gooide een fikse verkoudheid mijn plannen in de war. Daardoor kwam ik niet tijdig aan de knutsel.  Maar wat in het vat zit komt er een keer uit… toch.

Terug naar de schudkaarten. Deze schudkaarten zijn A6 formaat, 10×15 cm ongeveer. Foamboard snijdt je met een scherp mesje, knippen wil niet, dan plet je de zijkanten van de kaart. Om de binnenkant uit te snijden teken je eerst het figuur er op wat je wilt uitsnijden. gebruik een voorwerp met de goede afmetingen en teken die om. (ik gebruik vaak glazen, plastic bakjes of wat ik nog meer kan vinden in de kasten. Het ging me bij deze kaarten meer om hoe ze te maken dan om hoe ze er uit zien, laten we maar zeggen: ze kunnen er mee door.

Benodigdheden:

 • Foamboard
 • breed dubbelzijdidg tape (10 cm. breed)
 • Mica
 • designpapier voor achterkant,
 • designpapier voor voorkant
 • schudmateriaal
 • versiering voor voorkant kaart

Beschrijving:

 1. snijd het foamboard op maat.
 2. beplak beide zijden van het foamboard met dubbelzijdig tape.
 3. Teken het gat af en snijd uit.
 4. teken hetzelfde gat uit op het designpapier voor de voorkant. Kijk goed uit als het niet in het midden zit moet je wel de goede kant boven krijgen.
 5. plak het designpapier voor de achterkant op het foamboard. Haal hiervoor de toplaag van het dubbelzijdig tape.
 6. Vul het gat met het schudmateriaal.schudkaarten
 7. knip de mica op maat
 8. plak de mica op de bovenkant van de kaart. Haal hiervoor de toplaag van het dubbelzijdig tape en duw het goed aan. Je schudmateriaal zit nu opgesloten.
 9. het designpapier voor de voorkant plak je met dubbelzijdig tape of lijm op de mica. Hier heb je het gat al in gemaakt bij opdracht 4.
 10. Nu kun je de kaart naar eigen idee aankleden.

 

schudkaarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in