Scrabble sleutelhanger

niet van het spel, maar het kan wel

0
1045

Het is al jaren en jaren geleden dat ik op een beurs zoiets tegen kwam als deze Scrabble sleutelhanger. Toen al heb ik er materiaal voor gekocht, alleen moest je toentertijd maar een nieuw scrabble spel gebruiken voor de letters. Dat is er nooit van gekomen, want ik houd niet van dingen incompleet maken. Vaak heb ik op rommelmarkten gekeken en zelfs al eens een spel gekocht, maar nee, de letters niet gebruikt, want dan kon je het spel niet meer spelen.

Nu zag ik in een winkel, één waar iedereen volgens mij wel eens komt, de houten blokjes met letters. Meteen dacht ik aan mijn spulletjes in een doos, jawel het ging er na een jaar of tien toch van komen, een scrabble sleutelhanger maken. Na wat speurwerk op zolder en later nog in de kamer waar de nog onuitgepakte dozen staan vond ik al het materiaal wat ik nodig had.

De naaimachine kwam op tafel, het goede naaigaren opgezocht, meten en knippen maar. Het resultaat vindt ik zelf erg leuk geworden. Ik heb even wat namen geleend van de buurkinderen, die hebben straks dus een mooie sleutelhanger. En mama met een hartje of papa zonder of met hartje geeft weer een optie voor Moeder- en Vaderdag.

Scrabble sleutelhanger

Benodigdheden:

 • craft letters (houten blokjes met letter zoals bij het spel scrabble)
 • restjes tafelzeil gekleurd
 • restje tafelzeil doorzichtig (dit kan ook stevig ander doorzichtig plastic zijn als het maar flexibel is)
 • sleutelring
 • eyelet (let op, niet met al te korte achterkant en een redelijk gat voor de sleutelring)
 • eyelet tool (ik heb de crop-a-dile, maar er zijn meerdere goedkopere opties.
 • naaimachine met bijpassend naaigaren.
 • scrabble sleutelhanger

Beschrijving:

 1. Bepaal eerst de lengte van het tafelzeil. Dit doe je door de letter blokjes tegen elkaar te leggen en te meten. Tel bij die maat dan 3,5 cm. op.
 2. Knip nu een strook van 3,5 cm. breed en de net vastgestelde lengtemaat. (die van mij zijn 3,5 cm. breed en 12,5 cm. lang. (die met Mama en hartje is dus iets langer.)
 3. Leg het doorzichtige materiaal op de gekleurde strook en naai de twee lange en 1 korte kant dicht, zo’n 2 a 3 mm. vanaf de kant.
 4. stop de letterblokjes in het hoesje wat er is ontstaan, begin met de laatste letter, zodat de eerste letter van de naam bij de sleutelring komt.
 5. vouw het overgebleven stuk dubbel, en pons hier in het midden een gaatje in.
 6. doe de eyelet in het gaatje en maak deze vast.
 7. plaats de ring door de eyelet.

 

scrabble sleutelhanger

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here