Sleutelhanger koe van leer

een prachtig Vaderdag cadeau

0
761

Sleutelhanger koe van leer

Afgelopen week was ik op een site voor de cricut en cameo. Daar lag een vraag van iemand voor een SVG van een sleutelhanger koe van leer. In mijn optiek zo te maken, dus aan de slag er mee. Ondertussen heeft de dame haar SVG en bedacht ik dat het ook alvast een leuk Vaderdag cadeau zou kunnen zijn.

Aan de slag ermee

Het voordeel van veel hobbyspul is dat er dan ook van alles in bakken rond slingert. Zo ook een zak met allemaal restjes leer. Een paar stukjes waren zeer geschikt voor dit project. Het moest wel een beet soepel leer zijn, maar zag ze ook al gemaakt worden met dunner nep leer. Ook wist ik zeker dat er nog een zak met grote sleutelringen moest zijn, hiervoor moest ik wel naar zolder, en bij doos drie had ik bingo. deze zijn 3 cm. doorsnee. Reste nog de draad om de neus mee vast te zetten, deze haalde ik uit een doos met veters een draad voor kralen rijgen. Maar een stevige andere draad werkt ook prima. Alles was dus aanwezig voor de sleutelhanger koe van leer

Het patroon

Zoals ik al schreef had ik voor iemand al een patroon gemaakt, en deze is ook met de hand prima uit te knippen. Dat heb ik zelf ook gedaan. Het patroon is ongeveer 14 à 15 cm. lang.  Print en knip het patroon uit en teken het op het leer. Knip daarna het patroon uit het leer. Op het patroon staan stipjes, hier komt het gaatje voor het draadje. Eerst heb ik geprobeerd dit met ijzergaren en een naald te doen, een gebroken naald als gevolg. Daarna besloot ik de gaatjestang te pakken. Het kleinste gaatje gemaakt wat kon, in 1x door al de lagen. Hiervoor vouw je het leer eerst in model. (dus het eindmodel, kop omslaan en daarna de neus er bovenop vouwen. dan de gaatjes in de neus en de rest van de lagen)

In elkaar zetten sleutelhanger koe van leer

Je neemt de ring en duwt het hoofd er door, je vouwt het net boven de oren. Let op, als je de gladde kant voor hebt wordt de kop ruw en de neus glad, of als je de ruwe kant voor hebt wordt de kop glad en de neus ruw. Nu neem je de draad, het mooist is dat je die in een stopnaald kunt doen. Je steekt eerst door de kop en neus naar boven, trek de draad aan zodat je nog zo’n 6 cm. overhoud (dit is om te knopen straks). Nu doe je de draad door het andere gat door alle drie lagen heen. Herhaal dit nog een keer bij het eerste gat, door alle drie lagen, en steek weer terug door het tweede gat, ditmaal alleen door de bovenste twee lagen.

 

 

 

 

 

 

Nu heb je tussen de kop en buik twee draden hangen, leg hier een paar knopen in, onder de kop verstopt. Knip de draden af, mocht je de knopen niet vertrouwen dan kun je hier een heel klein drupje lijm op doen. Denk je dat de draad er wel drie keer door kan, omdat het niet dik genoeg lijkt op de neus, dan kun je dat gewoon doen.

Benodigdheden sleutelhanger koe van leer

  • Stukjes (rest) leer
  • stevig draad in de kleur van het leer
  • sleutelring van 3 cm. doorsnee
  • gaatjestang (optie)
  • patroon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in