Spelen met de airbrush pen

leuk voor jong en oud

0
797

Daar was ik dus vandaag mee bezig, spelen met de airbrush pen. Vroeger had ik zo’n blowpen. Daar stopte je een stift in en blies je je een ongeluk. Je had nooit hetzelfde sterkte aan blazen, dus het resultaat was dan ook zeer wisselend.

Sinds kort heb ik een airbrush pen op stroom. Nou ja, een oplaadbare batterij welke je oplaad met het bijgeleverde snoertje. Deze kan in je pc of in de stekker van je telefoonoplader.

Om eerlijk te zijn had ik er geen hoge verwachtingen van. Maar omdat hij niet al te prijzig was dacht ik: geef het een kansje. De airbrush pen, snoertje en een pakketje stiften samen in één pakket, en nog een stapeltje sjablonen. Daar moest toch iets mee te doen zijn. Al eerder pakte ik hem uit de box, maar het resultaat van toen was nog niet om over naar huis te schrijven. Laat staan hier. Wel kwam ik er achter dat de airbrush pen gelijkmatig kleur afgaf. En dat je de intensiteit van kleur bepaald door hoe lang je op een plek blijft spuiten. Maar ook dat als je het dichtbij doet het resultaat weer anders is.

Vandaag dus nogmaals serieus aan de slag. Had zelf nog wat mallen uit de dozen gezocht, want de bijgeleverde mallen zit alles wel heel dicht op elkaar, denk dat je daar een gedeelte van af moet plakken als je die gebruikt. Doordat ik mallen vond met safari dieren kwam ik op het idee van een achtergrond die je kunt maken met een afgescheurd strookje karton. Daarna de boom en dieren in het zwart. De zon mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Uit nieuwsgierigheid wat de inkt van de stiften op nat papier zou doen ontstond een vrolijke achtergrond voor een kaartje. Nat aquarel papier voorzichtig bespuiten met kleur. laten drogen en dan pas de andere figuren er op spuiten bleek een goede optie.

Al met al was het een goede aankoop. Deze enkele kaarten ga ik verwerken op een dubbele kaart. Natuurlijk lag er geen zebrapapier, olifantshuid of iets dergelijks in de papiervoorraad. daar moet ik nog even op naar zoek. Al met al was het spelen met de airbrush pen een leuke bezigheid. Er zijn nog meer mogelijkheden, daar ga ik naar op zoek.

Benodigdheden

 • Een airbrush pen (of de oude blow pen)
 • wit stevig papier 9,5 x 14 cm.
 • strookje papier om aan 1 kant te scheuren en een rondje uit te knippen.
 • mallen met dieren, boom of andere figuren.

Beschrijving

 1. Neem het strookje papier en scheur er een rand af. Zodat het een beetje bergachtig lijkt.
 2. Knip een rondje voor de zon.
 3. Leg de zon en de strook gescheurd papier op de kaart, begin bovenaan.
 4. nu breng je de eerst laag kleur aan. Pas op dat je de mallen op je kaart goed vasthoud. De zon heeft nogal neiging om weg te lopen.
 5. hierna verleg je de gescheurde strook een stukje lager en breng je de tweede kleur aan, pas goed op dat je niet te ver over de vorige kleur gaat.
 6. Herhaal dit vorige nog 2 keer waardoor je een mooi verloop krijgt en het idee van een landschap.
 7. Nu is het tijd om de dieren en de boom er op te maken. Leg de te gebruiken mal op zijn plaats en vul het hele figuur in met zwart. Bijvoorbeeld eerst de boom, en daarna het dier. Let op dat je de mal niet over het net gekleurde dier of boom legt.
 8. heb je de zon gebruikt haal die er af en kleur de cirkel voorzichtig in.
 9. als de kaart droog is kun je hem gebruiken op een dubbele kaart, gebruik een leuke achtergrond die te maken heeft met je plaatje wat je gemaakt hebt.
 10. Wil je ook de natte variant proberen. Maak dan het witte papier nat onder de kraan, spuit de achtergrond kleuren licht op, deze zullen gaan uitlopen.
 11. als de achtergrond droog is neem je een mal en spuit je met bijpassende kleuren bijvoorbeeld bloemen op de achtergrond.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in