Spelen met Waxpennen

Op kaarsen stippen of ...

0
301

Soms loop je ergens en zie je iets waarvan je denkt hmm dat kan wel leuk zijn, zo kwam ik dus aan het spelen met waxpennen. Deze pennen zijn eigenlijk tubes waar je in knijpen moet. Natuurlijk moesten er wel meteen een paar kaarsen bij gekocht worden want daar moet je het op gebruiken.

Al spelende kwam ik achter wat probleempjes en natuurlijk achter wat oplossingen. Een groot probleem was toch wel dezelfde hoeveelheid wax uit de pennen te krijgen. Dat komt natuurlijk doordat je er in knijpt en dat gaat niet altijd even hard.  Ook bleek de wax niet in elke tube dezelfde dikte. Het ging dus nogal eens mis hier en daar.

Komt nog bij dat de kaarsen rond waren die ik gebruikte dus het liep er af bij te veel wax gebruiken.  De fouten zijn toch vrij gemakkelijk op te lossen, leve de babydoekjes zonder olie. Je kunt daarmee fouten wegvegen, beetje voorzichtig natuurlijk.  Mocht dat echt niet willen dan laat je het eerst drogen en haal je de fout er af met bijvoorbeeld een speld. Beetje los maken en je trekt het er af .

Er staan heel veel patronen op internet. Je kunt zoeken op stippatronen, kaarsen versieren, bloemen stippen enz. Het is bij mij niet al te ingewikkeld geworden, het was immers ook spelen met waxpennen. Er zijn behoorlijk wat babydoekjes doorheen gegaan. Als je een patroon van te voren iets wilt aanbrengen op de kaars knip dan een papiertje in de vorm en plaats die op de kaars. Zet er dan wat stipjes langs, dat is dan je leidraad.

In het begin stipte ik met de tubes. De laatste kaars heb ik gestipt met de achterkant van een satéprikker.  Een bultje wax op een papiertje en stokje er in dippen. Hiermee krijg je wel gelijkmatiger stippen. Er is maar één oplossing, ga lekker zelf spelen met waxpennen.

Benodigdheden

  • Kaarsen
  • Waxpennen
  • Patronen
  • Wat hulpmiddelen zoals babydoekjes, satéprikker enz.

Werkwijze

  1. Plaats het patroon licht op de kaars
  2. Neem de kleur wax die je wilt gebruiken en begin gewoon.
  3. Bij fouten wegvegen of weghalen na drogen.
  4. Goed laten drogen ook tussendoor.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in