Home Blog Pagina 6

La-la-la lama kersttrui

0

Je gaat er spontaan van zingen, want zo’n leuke, foute kersttrui met een grappige lama maakt je meteen vrolijk. Je feestdagen kunnen niet meer stuk.

Dit project is van Karolien Vandersickel en komt onder voorbehoud in HobbyHandig 251.

Geen abonnee? Word nu lid 

Winterlandschap in een ring

0

Een winterlandschap in de bergen: dat is pas genieten! En kun je er zelf niet naar toe, borduur dan dit mooie tafereeltje in een ovale ring, want dan kun je er elke dag naar kijken.

Dit project komt onder voorbehoud in HobbyHandig 251.

Geen abonnee? Word nu lid 

HobbyHandig 250 (ook online)

0
cover hobyhandig 250 special handwerken

Special Handwerken!

Deze speciale editie van HobbyHandig staat vol met handwerkprojecten. Vooral creatieve manieren om je huis en garderobe op te fleuren. Want kleding zelf maken en decoreren is helemaal de trend. Borduur bijvoorbeeld op een denim blouse, upcycle truien tot pompoenen, of geef je jeans een tweede leven met snijplotter Sashiko-motieven. Brei voor in huis een pannenlap met de techniek ‘double face’, creëer een handige snoerorganizer of snijplot een warme kruikenzak.

Jeans met Sashiko motieven

0

Ben je uitgekeken op je ‘gewone’ effen jeans? Pimp je broek dan met Japanse Sashiko motieven en maak er een trendy mode item van met behulp van de snijplotter. Op een tas of andere jeanskleding kun je jezelf natuurlijk ook uitleven met deze mooie motieven.

Dit project is van Karolien Vandersickel 

All-in en online abonnees lezen het hele artikel hier. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.nl

Double face gebreide pannenlap

0

Bij dubbel face breien brei je de voor- en achterkant tegelijkertijd met kleuren in spiegelbeeld. Heb je dat nog nooit gedaan, dan is deze pannenlap perfect om het eens te proberen.

Dit project is van Kristina de Barse

All-in en online abonnees lezen het hele artikel hier. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.nl

Macramé hippie chique tasje

0

Dit hippie chique tasje heeft een Ibiza-achtige boho look met mooi knoopwerk. Hier word je fan van!

Dit project is van Stefanie van Heusden Coloursoflife.nl

All-in en online abonnees lezen het hele artikel hier. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.nl

Speldenkussen

0

Van stoffen driehoekjes naar een leuk, vierkant speldenkussen. Dat lukt je prima met de patronen die je met behulp van de snijplotter uit de stof snijd.  

Dit project is van Liesbeth Ouwerkerk

All-in en online abonnees lezen het hele artikel hier. Geen abonnee? Word nu lid of bestel het magazine via Hobbyou.nl

Kinder Bueno taart

0

Benodigdheden voor kinder bueno taart voor 12 personen

Ingrediënten 

Biscuit
15 eieren
450 g suiker
150 g cacaopoeder
450 g bloem
snufje zout
Botercrème
750 g poedersuiker
450 g ongezouten roomboter
6 el Nutella 

kom
mixer
3 bakvormen Ø 20 cm, ingevet
keukenmachine 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 
  2. Doe alle ingrediënten voor de biscuit bij elkaar in een kom en mix deze 10 minuten op de hoge stand, Zet daarna de mixer nog 2 minuten op de laagste stand.
  3. Verdeel het beslag over de 3 vormen. Bak in 25-20 minuten gaar. De biscuit is gaar als een satéstokje er schoon uit komt. Laat de biscuits afkoelen op een rooster.
  4. Doe de boter in de kom van de staande mixer. Klop in 10 minuten luchtig. Voeg de poedersuiker en Nutella toe. Mix 10 tot 15 minuten goed door tot een luchtige crème. Doe de crème in een spuitzak. 
  5. Leg de eerste cake op een serveerbord. Spuit er in toeven een derde deel botercrème op. Leg voorzichtig de tweede cake op de toeven botercrème. Spuit hier weer een derde deel botercrème op. Leg de laatste cake hier voorzichtig op. Spuit het laatste deel botercrème op de cake. Decoreer met stukjes Kinder Bueno. 

Cheesecaketaartjes met gemarineerde aardbeien

0

Benodigdheden voor cheesecaketaartjes voor 8 personen

Ingrediënten
Bodem
170 g bloem
25 g amandelmeel
snufje zout
100 g koude boter, in blokjes
½ ei, losgeklopt
70 g poedersuiker
25 g amandelmeel

Vulling
300 g roomkaas
75 g fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
125 g zure room
175 ml slagroom
1 zakje slagroomversteviger
100 ml sinaasappelsap
200 g aardbeien, gehalveerd
50 g hazelnoten

kom
plasticfolie
deegroller
uitsteekvormpjes Ø 9 cm
8 taartvormpjes Ø 8 cm, ingevet
zeef
koekenpan

Bereidingswijze 

  1. Meng de bloem, amandelmeel, poedersuiker en een snufje zout in een kom. Meng met je vingertoppen de koude boter met het bloemmengsel tot een korrelig mengsel. Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kneed het deeg een paar keer door en rol het uit tot 3 mm dikte over een met bloem bestoven aanrecht. Steek cirkels uit het deeg en bekleed de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat het deeg 25 minuten rusten in de koelkast. 
  3. Bak de taartjes in 17 minuten in de oven goudbruin en gaar. Haal de taartjes uit de oven zo snel mogelijk uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. 
  4. Meng voor de vulling de roomkaas, suiker, vanillesuiker en zure room met de mixer tot een gladde massa. Voeg de slagroom en slagroomversteviger toe en mix 2-3 minuten tot een stevige massa. 
  5. Vul een spuitzak met het roomkaasmengsel en verdeel de roomkaas over de taartbodems. Laat de taartjes minimaal 5 uur of een nachtje opstijven in de koelkast. 
  6. Laat de aardbeien in het sinaasappelsap marineren, zeef ze vlak voor gebruik. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof. Bestrooi de cheesecake taartjes met de gehakte hazelnoten en steek er een halve aardbei in. Serveer de taartjes met de rest van de gemarineerde aardbeien.

WIN! Dekenfestijn van Haakplein

1
dekenfestijn van haakplein cover boek

Wij mogen een exemplaar weggeven van het boek ‘Dekenfestijn van Haakplein’.
Deze winactie staat in HobbyHandig 250.

Doe mee & win!

 

Winactie gesloten. De Winnaar(s) ontvangen een bericht.

 

Word abonnee van HobbyHandig

Word abonnee van HobbyHandig

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk de gratis demo!

Bekijk de gratis demo!