stoere sleutelhanger voor papa

met spulletjes bij papa uit de schuur

1
1123

Het is bijna vaderdag, en daarvoor had ik verleden keer al een plannetje, een stoere sleutelhanger voor papa. Het stoere er aan is dat het gemaakt is van sluit-ringen, gewoon bij de papa’s uit de schuur, uit het rommel bakje.

De ringen had ik een poosje terug al gezocht, wat ik miste was mijn set slagletters. Ik had ergens gezien dat men tekst in de sluit-ringen sloeg en daar een sleutelhanger van maakte. Nu is het niet precies zo geworden, maar het onderliggende idee heb ik wel gebruikt.

Het viel nog niet mee om de letters netjes op de ring te krijgen. Dus het vergt wel wat oefening. Er zijn nu dus wat ringetjes met halve letters en lichte beschadigingen. Ach, die zijn nog wel bruikbaar. De beste oplossing was goed vasthouden en één keer een ferme tik op de slagletter te geven.

Ik heb ook plaatjes gebruikt, deze zijn van dun materiaal, maar wel bedoeld om met slagletters op te werken.. Hierop moet je dus iets minder hard slaan, anders trekken ze toch wel wat krom.

Benodigdheden stoere sleutelhanger voor papa:

 • set slagletters (eventueel ook met figuren)
 • sluitringen in verschillende maten
 • slagletter plaatje (in dit geval de kleine rondjes aan ketting)
 • hamer
 • stukje ketting
 • sleutelring
 • baton sleutelhanger
 • tangetjes voor de ketting

Beschrijving:

 1. Als eerste ga je de tekst bedenken. (beste Papa, liefste papa, papa love enz.)
 2. neem de sluitring waar je tekst in wilt slaan. Leg deze op iets stevigs. Zoek de goede slagletters bij elkaar en leg ze in de goede volgorde.
 3. ga eerst eens proef slaan met de letters.
 4. Sla de letters 1 voor 1 in de ring. Let op, één keer slaan geeft het beste resultaat. let goed op hoe je de letter houd, ze staan zo op de kop of opzij gericht.
 5. als je alle tekst heb gedaan ga je de sluitringen vastmaken aan de sleutelring.
 6. het plaatje maak je eerst vast aan een klein stukje ketting., deze hang je daarna ook aan de sleutelting.
 7. omdat het voor papa is vond ik een sleutelhanger (baton sleutelhanger wel stoer om aan de sleutelring te hangen. Zo kan pap hem gemakkelijk gebruiken

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in