Stop een tekst in een zeeppompje

of een foto, gedroogde bloemen... zolang het maar plat is.

0
5836

Jullie denken vast die heeft wat met teksten, eerst in de tuin en nu “stop een tekst in een zeeppompje”. Het is gewoon toeval, ik heb een lijstje met dingen die ik zou kunnen doen en nu had ik dit nodig als cadeau. Dan maar meteen een hele reeks, zodat ik wat op voorraad heb. En dan kan ik het natuurlijk niet laten het met jullie te delen.

Naast deze met tekst zijn er meer dingen mogelijk. Ook foto’s, gedroogde (platte) bloemen, figuren gemaakt van karton of ander materiaal, zolang het maar dun en plat is. Als je eenmaal weet hoe je dit maakt kom je vast zelf wel op andere ideeën. Ook kun je nadat je het gedeelte met tekst, foto oid. er in hebt geplaatst nog voorzichtig steentjes op de bodem laten vallen, of bijvoorbeeld met kerst wat sterretjes pailletten of glitter er in kunnen doen. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

Jullie zullen al snel zien wat er voor zorgt dat de tekst op zijn plaats blijft. En dat is dan ook meteen het belangrijkste onderdeel hiervan. Mocht de bechrijving te moeilijk zijn dan kunnen de foto’s jullie vast verder helpen. Laat ik nu eerst maar eens uitleggen hoe je deze maakt, dan komt de rest vanzelf.

Stop een tekst in een zeeppompje

Benodigdheden

  • Zeeppompje met heldere buitenkant en heldere inhoud. (die van mij was ietsje groenig, wit is het best)
  • uitgeprinte tekst op grote van de fles
  • lamineeraparaat met vellen (ik heb maat A6  gebruikt maar er passen ook 4 op
  • schaar, watervaste dunnen stift, vel A4 papier, potlood

Beschrijving

  1. Neem het zeeppompje en leg het plaat op het A4 vel, trek het flesje om met potlood. haal het flesje weg en knip de tekening van de fles uit. Leg de papieren vorm van de fles op de fles, hij zal uitsteken aan alle zijden. Vouw de papieren vorm dubbel, zijkanten naar elkaar toe en knip nu aan alle open zijden (dus niet de vouw) zo’n drie mm. tot vijf mm. af. Vouw weer open en leg weer op de fles om te kijken of hij er nu overal binnenin valt. Mocht dit niet zo zijn nog iets af knippen waar nodig.zeeppompje
  2. Neem de uitgeprinte tekst en knip deze uit. De tekst moet ruim binnen de papieren mal vallen als je hem er op legt.
  3. Lamineer de tekst, om te kijken of de tekst ruim genoeg in het lamineervel komt leg je de uitgeknipte vorm van het flesje onder het vel, leg de tekst op het midden ervan tussen het vel. Mocht je meerdere teksten doen, let dan goed op dat je afstand genoeg houd tussen de teksten, hierbij kan de papieren mal helpen.
  4. Na het lamineren moet je de teksten uitknippen, gebruik hiervoor de papieren mal van het flesje. Leg deze onder het lamineervel zodanig dat de tekst in het midden zit en trek met de watervaste stift het figuur van de mal over. Knip dan langs die lijn de tekst uit. Nu heb je de tekst in plastic, in de vorm van de fles.stop een tekst in een zeeppompje
  5. Neem het zeeppompje en haal de sticker op de voorkant eraf (laat de achterste zitten zodat men nog kan zien wat er in zit) Bij lijmresten deze verwijderen met stickerverwijderraar of wat lampenolie.
  6. Draai de dop met pompgedeelte er af. Neem de gelamineerde tekst en buig die voorzichtig wat rond,over de zijkanten  als je dit een poosje doet gaat het steeds gemakkelijker. Voorzichtig dat je er geen knikken in maakt. Als het lukt het op te rollen dan stop je het onderste gedeelte voorzichtig in de fles. Voorzichtig verder in de fles duwen. Als hij er in zit en de goede maat heeft ontvouwd hij grotendeels zelf weer. Met het buisje van het pompje duw je hem een beetje naar de voorkant en dan draai je de dop er weer op. Buisje achter de tekst.

stop een tekst in een zeeppompje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in