Tashanger van kunstleer

of gewoon een sleutelhanger

0
673

Er liggen al een hele tijd velletjes kunstleer in de kast en eindelijk heb ik er iets van gemaakt, dus kijk je nu naar een tashanger van kunstleer. Eigenlijk wilde ik eens wat apparaten gebruiken uit mijn kast. Er liggen zoveel kleine handige dingen. Bij deze tashanger maakte ik gebruik van mijn Double Do, een aantal snijmallen, mini lijmpistool, Crop-a-Dile (voor de eye-lets), en de hot fix applicator (voor de glimmertjes). Maar of je die allemaal echt nodig hebt, nee.

Er zijn vele manieren om de bloemen te maken, stansen en knippen bijvoorbeeld. Elk lijmpistool voldoet en zelfs tacky glue. er zijn veel verschillende manieren om een eye-let aan te brengen en glimmertjes kun je zelfklevend krijgen of met tacky glue vastplakken. Al met al zijn die apparaatjes handig maar niet noodzakelijk om deze tashanger van kunstleer te maken.

Het kunstleer zit in een plastic doosje met 6 velletjes en kun je vinden bij hobbyspulletjes. Er zijn verschillende kleuren. Natuurlijk kun je het bij de bloem houden, maar deze hanger leent zich er ook wel voor om bijvoorbeeld een kwastje of wat lintjes bij aan te hangen. En voor de snelle mensen zou dit zelfs nog een moederdag cadeautje kunnen worden.

Tashanger van kunstleertashanger van kunstleer

Benodigdheden

 • velletjes kunstleer
 • sleutelringen 20 mm. en een karabijn sleutelhanger.
 • eyelets (met iets waar je ze mee in kunt slaan)
 • lijmpistool of tacky glue
 • glittersteentjes (en eventueel iets om ze mee aan te brengen)
 • double do met bloemenmallen waarvan de grootste bloem 7 cm. is, de tweede 5 cm. en de derde ongeveer 3,5 cm. Of als alternatief: zoek bloemen op internet, teken ze na en knip ze uit.

Beschrijving

 1. Snijd eerst de bloemen uit. (ik ga er van uit dat je weet hoe een double do werkt met mallen. En ingeval van geen double do en mallen dat je ze uitknipt.
 2. maak een gaatje in één van de bloemblaadjes en plaats daar de eye-let in.
 3. Plak de drie bloemen op elkaar.
 4. Versier de bloemen met de glittersteentjes, plaats in ieder geval één in het hart van de bloem.
 5. bevestig de sleutelring van 20 mm. aan de bloem en bevestig hem daarna aan de karabijn hanger.
 6. mocht je nog kwastjes of lintjes willen toevoegen maak deze dan eerst vast aan een extra sleutelring van 20 mm. en bevestig deze weer aan de karabijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in