Try out voor shadowbox

zo snap je hoe het werkt en kun je ze zelf maken

0
394

 

Try out, een watte..

Een try out voor een shadowbox, wat is dat nu weer. Nu je weet vast wat een try out is, een probeersel had ik ook kunnen zeggen of een test. En een shadowbox is een frame/lijst met daarin een voorstelling van heel veel laagjes op elkaar die van groot naar kleiner/smaller gaan. Het lijkt of je dan naar de schaduw van de bovenste kijkt.  Nu heb ik die shadow boxen al heel veel langs zien komen en wil er eigenlijk zelf één ontwerpen. Maar daarvoor moet je wel eerst weten hoe het werkt. Vandaar dat ik deze try out heb gedaan.

Patroon van een  mandala

Na wat zoekwerk op internet vond ik een kant en klaar te gebruiken patroon van een shadowbox. Een vierkante mandala al in verschillende lagen. Deze heb ik gedownload en in het programma sure cuts a lot geopend. Dit programma gebruik ik heel veel samen met mijn Cricut. Heb een hele oude cricut die normaal alleen op cartridges en met het cricut programma werkt. alleen is hij zo oud dat hij niet meer werkt op het originele programma. Maar gelukkig wel met SCAL. Het patroon was aan 1 stuk maar wel in laagjes opgebouwd. Door in het programma de onderdelen weer los te maken kon ik ze elk op een eigen pagina zetten.

Het papier en het snijden

Nu het patroon weer in verschillende lagen is kun je ze uitsnijden. Maar daarvoor heb je wel papier nodig. Cardstock heb ik gebruikt, en dan niet de dunne uitvoering. Stevig papier heb je dus nodig. Je kiest de kleuren van donker – onderste laag naar licht – bovenste laag. Als je het papier hebt uitgezocht ga je snijden. Je begint bij de onderste laag, en kiest dan de volgende laag door goed te kijken waar nog het meeste detail op zit. Zo snij je alle delen. (hierbij ga ik er vanuit dat je weet hoe een cricut of andere plotter werkt)

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten gaat met foam blokjes. Hele kleine blokjes in dit geval, de dikte van de blokjes kun je zelf bepalen. Hoe dikker het blokje hoe meer afstand. Je plakt achter op elke laag blokjes zodat het goed stevig ligt en recht blijft. Als je overal (behalve de ondergrond) foam blokjes op hebt dan ga je ze op elkaar plakken. Kijk goed in welke volgorde het moet. Als het in elkaar zit heb je een fraaie tafereel en weet je hoe een try out voor shadowbox werkt. De volgende blog ga ik er zelf één ontwerpen, leg uit hoe dat gaat en zet hem in een frame/lijst met verlichting er achter.

try out voor shadowbox

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in