Tuinteksten in het groen

maak je eenvoudig en snel met kunstgras

0
2459

Soms zie je wat, en denk je… dat wil ik ook wel, dat had ik met deze tuinteksten in het groen. Het lijkt super leuk op de schutting of op een staptegel aan de muur, maar…. het originele plan om dit te maken leek me nogal omslachtig. Stop mos in de blender, maal dit fijn, voeg karnemelk toe en schilder hiermee op een ruwe muur of andere ruwe ondergrond tekst. Geef dit zeer regelmatig (lees: elke dag met de plantensproeier)  water en het gaat groeien waardoor de tekst in het groen ontstaat. Er zit dus niets anders op: de blender, het mos en de karnemelk aan de kant te leggen samen met de plantensproeier en iets anders bedenken.

Terwijl ik ergens in een winkel loop komt het idee. Er staat een rol kunstgras in de schappen. Zou dat kunnen, kun je dat knippen of snijden? De rol is erg goedkoop (€ 4,95) en ik besluit voor dat bedrag de gok te nemen. Wel zou het kunnen zijn dat een duurdere soort met iets langer kunstgras een nog beter effect geeft, maar ik ga hiervoor. Het is immers om uit te proberen.

Jullie snappen het al, het uitproberen heeft goed uitgepakt, want ik schrijf er een blog over. En heb er voor jullie een beschrijving bij gedaan, wie weet zie ik in de reacties nog een foto verschijnen van jullie tuinteksten op de schutting….

Benodigdheden:

  • rol kunstgras
  • schaar
  • uitgeprinte grote (kleine) letters
  • zwarte stift

Beschrijving:

  1. Print de letters en knip de letters uit het papier. (ik heb het programma Word gebruikt en invoegen Wordart, de kleinere letters heb ik zelf uitgetekend, beetje handlettering dus)
  2. Leg ze op het kunstgras en trek ze om met de zwarte stift.
  3. knip de letters uit (een stevige schaar of knipschaar)
  4. hang de letters waar je ze wilt hebben. Je kunt ze bevestigen met bijvoorbeeld een lijmpistool, kleine spijkertjes of een nietapparaat.
  5. mocht je het leuk vinden de letters nog wat te versieren, ik heb er wat kunstbloemen en een lieveheersbeestje op geplakt.
  6. de kleinere letters met de langere tekst heb ik op een houten staptegel geplakt.

tuinteksten in het groentuinteksten in het groentuinteksten in het groentuinteksten in het groen

 

 

 

tuinteksten in het groen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in