Valentijnskaarten

hartjes, hartjes en nog meer hartjes

5
1960

Het is bijna zover, tijd voor Valentijnskaarten. En wat zit er op deze kaarten, hartjes, hartjes en nog meer hartjes, want hartjes staan symbool voor liefde. Dus besloot ik hier maar eens mee aan het werk te gaan.

Na wat rondgesnuffeld te hebben op internet, waar ik wat leuke ideeën zag, heb ik deze door elkaar gemixt om er een eigen kaart mee te maken. Wat had ik vooral nodig, jawel, hartjes. Eerst eens gekeken of ik nog een pons had waarmee ik ze kon maken maar helaas die was er niet. Dan besluit ik mijn cricut expression uit de kast te halen om met de cardrige Platin Schoolbook hartjes te snijden. Ik snijd ze op maat 1.5 en besluit vier verschillende velletjes op de mat te plakken. Dan zet ik Auto Fill aan en na het commando snijd (Cut) berekend hij hoeveel hartjes hij gaat snijden. Iets meer dan 200 eeehhh dat is wel veel, vooral omdat ik nog andere kleuren wil. Nou ja laat maar gaan, ik doe wel iets met al die hartjes. Ook snijd ik een stel blaadjes op grote 2.5.

Nu dan op zoek naar de andere materialen en aan de slag. Terwijl ik druk aan het plakken en knippen ben komt een buurvrouw binnen, snel een kopje koffie gezet en dan zit ook zij al snel hartjes te plakken, dus deze kaarten zijn mijn ideeën maar ik heb niet alle hartjes zelf opgeplakt.

winnen??

Nog even over die vele hartjes die ik over heb. Ik verloot 3 zakjes met hartjes onder de reacties hier, op facebook of op mijn eigen blog.

De Valentijnskaarten (beschrijving)

Benodigdheden:

 • heel veel hartjes in verschillende kleuren rood/roze
 • vierkante kaarten/staande kaarten
 • oplegvellen, reststukken papier/karton heb ik hier voor gebruikt
 • teksten, deze heb ik zelf uitgeprint of geschreven
 • een stukje twin (draad)
 • knijpertje
 • lijm, schaar, dubbelzijdig tape, 3d tape

 

valentijnkaartenMijn Liefste

Dit is een staande lichtroze kaart gevouwen van een A5 vel. (15×10,5). Hierop is een wit vel geplakt van 14×9,5 cm. Teken op dat vel eerst met potlood de lijntjes en schrijf op de 2e en 4e lijn tijdens het trekken van de lijn de tekst erin. Trek de lijnen over met een fijnschrijver, teken strikjes aan het uiteinde van de lijnen. Plak de hartjes op de lijnen waar geen tekst staat. plak daarna dezelfde hartje nogmaals op met 3d tape. (met dank aan de buurvrouw voor het opplakken)

 

 

valentijnkaarten

LOVE

Dit is een vierkante witte kaart van 13,5×13,5 cm. Met daarop een vierkant rood vel van 12,5×12,5 cm. De tekst heb ik uitgeprint op iets steviger papier. Deze hartjes zijn 2,5 cm. Eerst de hartjes op papier geplakt en daarna nogmaals met 3d tape.

 

 

 

 

valentijnkaarten

Be my valentine

Dit is een staande rode kaart. (15×10,5). Neem een wit vel stevig papier en print hier de tekst op, waarna je de kaart op maat uit dat vel knipt 14×9,5 cm. Plak nu van de onderkant af allemaal hartjes op dit witten vel zodat er een laagje hartjes ontstaat. Het geeft niet of ze er hier en daar naast komen, deze knip je als je klaar bent gewoon af. Plak dan op sommige hartjes nog een met 3d tape. Ook de losse rondom de tekst zijn dubbel. Plak het vel op de kaart. (Roelien bedankt voor het leuke idee, iets anders uitgevoerd maar aan de basis gelijk)

 

 

valentijnkarten

You make my heart beat vaster

Nu nog een vierkante kaart, rood 13,5×13,5. Een oplegvel van 12,5×12,5 cm. Onder aan de kaart teken je met potlood een soort van hartslaggrafiek. Let op dat je het gedeelte waar het hart komt wel vrij houd. Trek de lijn over met fineliner. Plak het hart op. Dit hart is ongeveer 4 cm. Draai een rood/wit twine draad om de bovenkant witte kaart en knoop hem vast. Het kaartje met tekst heb ik uitgeprint. Neem een klein knijpertje en hang het kaartje aan het twine draad.

5 REACTIES

 • LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in