Van fles naar verlichte pompoen

OOK LEUK MET FLIKKERENDE LAMPJES

0
1141

Van fles naar verlichte pompoen klinkt vrij simpel en eigenlijk is het dat ook. Je gebruikt een deel van de fles, een pak zelfdrogende klei en wat kerstverlichting. Dat is snel klaar zal je denken, maar is dat eigenlijk wel zo. Klei aanbrengen alsof je een taart bedekt met fondant geeft toch wel wat uitdagingen, maar gelukkig is klei heel goed te vormen.

Nu mijn blog verleden keer over kerst ging is herfst natuurlijk helemaal geen punt meer. Daarbij is het officieel nu ook herfst en beginnen we in huis toch langzaam aan de aankleding wat te veranderen naar de warme kleuren van de herfst. Deze verlichte pompoenen zullen daar prima in passen. Als je het een beetje spannender wilt maken kun je er lichtjes in doen die aan en uit gaan, deze kon ik nog niet vinden in de winkel. Daarbij had je dat op de foto toch niet gezien. Misschien tijd voor mij om te leren hoe je een filmpje hier neer zet voor de toekomstige projecten, wie weet.

De fles die gebruikt is had een bobbelbodem. Kijk maar eens bij de foto’s straks dan snap je wel wat ik bedoel. Er zijn verschillende flessen, in verschillende maten, te krijgen. Mocht dat nu helemaal niet lukken, of wil je iets groters dan een fles, dan zou je op bijvoorbeeld een doorzichtig emmertje bolletjes van piepschuim of klei kunnen plakken en daarover je klei aanbrengen. Deze bollen zorgen dan voor hetzelfde effect als de bodem van een fles.

Hier is gewoon grijze zelfdrogende klei gebruikt, maar stel dat je al oranje en groene klei hebt is dat natuurlijk helemaal goed. Het scheelt je wat verfwerk. Alhoewel niet alle verfwerk, omdat je om een beetje diepte te krijgen met bruin de gleuven een beetje aan moet zetten.

Van fles naar verlichte pompoen

Benodigdheden:

 • verschillende maten, lege plastic flessen met een bobbelbodem.
 • zelfdrogende klei
 • mesje en/of schaar
 • verf in oranje, bruin en groen
 • kwasten
 • lijmpistool

Beschrijving:

 1. Neem een fles en snijd hem op ongeveer 7,5 – 8,5 cm. af. Gerekend vanaf de onderkant. hier zijn de kleine gedaan op ongeveer 7,5 en de grote op 8,5. Je gebruikt de onderkant.
 2. neem de klei, maak deze soepel en rol dan uit tot een plak wat groot genoeg is om je flesbodem. Ongeveer 1,5 tot 2 mm. dik.
 3. leg de klei over de onderkant fles en vorm het over de bobbels, daarna duw je het voorzichtig om de fles, omdat de klei soepel is en goed te vormen zal je zien dat je hier en daar iets over houd. Met een beetje trekken en duwen, en misschien wat stukjes weghalen vorm je de klei om de zijkant.
 4. als dit gelukt is neem je een kwast, met de steel van de kwast duw je vanuit het midden bodem tussen de bobbels de klei in, tot onder aan. Hiermee maak je de vorm van de pompoen.
 5. Het is nu tijd om de steel te maken. Neem een stuk klei, vorm eerst een bal en rol het dan voorzichtig in punt model. Bekijk hoe lang je de steel wilt, trek het zover uit en draai dan voorzichtig de klei in het rond. Hierdoor ontstaan wat kreukellijnen. Maak de steel in de vorm die je wilt. Aan de onderkant laat je het iets uitlopen en maak je er wat puntjes aan zodat het een beetje aansluit bij de bobbels.
 6. pak een mesje en teken het gezicht in de klei, als je tevreden bent snijd je het voorzichtig uit. Pas op dat je niet door de fles heen prikt.
 7. laat nu alles drogen
 8. als het droog is ga je verven. Eerst de pompoen oranje, en de steel groen.
 9. daarna breng je voorzichtig met bruin wat schaduw aan in de gleuven en op de steel.
 10. alles droog, dan plak je de steel met het lijmpistool op de pompoen.
 11. nu kun je lichtjes onder de pompoen leggen, immers hij is open aan de onderkant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in