Van potje naar lichtje met Gnome.

Ook leuk om met kinderen te doen

0
964

Van potje naar lichtje met Gnome, leuke titel weer. En het zegt alles en niets. Het is iets met een potje en het wordt een lichtje. En iets met een Gnome wat dan toch ook weer het lichtje is.

Het zit eigenlijk zo, ergens in mijn hoofd was ik al begonnen met iets voor kerst, zelfs al een beetje met mijn handen. En dan besluit ik dat het daar toch echt te vroeg voor is. Grote kans dat mijn werkje straks al weer door vele anderen is bedacht en uitgevoerd, maar dat risico neem ik dan maar. Het is nog geen tijd voor Kerst.

Dan moet dat hoofd dus snel iets anders bedenken, want ook het herfstige plan in mijn hoofd vind ik het ineens te vroeg voor. Wat andere dingen krijg ik niet op tijd droog en blijft ook nog even op de plank liggen. Gelukkig liggen hier altijd wel een paar lege glazen potjes en die kun je heel fijn omtoveren tot lichtjes. Maar ik maakte al eerder lichtjes van glazen potjes https://www.hobbyhandig.nl/maak-er-een-potje-met-tekst-van/, dus ditmaal moet er wel iets anders mee gebeuren.

Na wat rommelen in de kast vindt ik wat zelfklevend nep-bont. En ook al zijn het niet de beste kleuren hiervoor, ik ga het er wel mee doen besluit ik. Het wordt een Gnome met een heerlijk zachte baard. Dat dit niet het aller moeilijkste patroon is zullen jullie zelf ook wel zien. En door paint markers te gebruiken was het tekenen en inkleuren wel heel simpel te doen. Een neus met een hoed, twee handen en twee voeten met daartussen een stukje bont als baard.  Dit zal de meesten wel lukken;

En een paar van die potjes brengen toch wat gezelligheid. We moeten het zonnetje maar zelf in huis halen nu hij buiten niet zo vaak wil schijnen. Maar ook buiten vinden deze Gnome’s het vast ook wel leuk.  Denk er wel aan om dan watervaste verf te gebruiken.

Van potje naar lichtje met Gnome

Benodigdheden

 • lege glazen potten
 • verf voor ondergrondkleur
 • verf voor Gnome, zwart en kleuren voor de muts. (hier zijn paintmarkers gebruikt)
 • restje nep-bont voor de baard. (hier was het zelfklevend maar dat is natuurlijk geen must.)

Beschrijving

 1. maak de pot goed schoon en droog.
 2. geef de pot een kleurtje , maar verf hem niet te dik, er moet nog licht door kunnen.
 3. laat het goed drogen en teken er dan voorzichtig je afbeelding op.
 4. Trek de afbeelding over met zwarte verf.
 5. Kleur de neus voeten en handen in met zwart.
 6. geef de hoed een kleur. en als hij droog is kun je er nog bloemen, strepen of bijv. stippen op maken.
 7. plak het stukje bond half over de neus, en zo dat je de handen en voeten nog wel kunt zien, maar het valt er wel net over.
 8. waxinelichtje of andere verlichting er in en  dan ….. veel gezelligheid

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in