Van schoenendoos tot kaartenbak

voor recepten, kaarten, foto's of meer

0
4516

Van schoenendoos tot kaartenbak

Met een schoenendoos kan je van alles, ik maakte er een kaartenbak van. We hebben de feestdagen weer achter ons liggen. Van mij voor jullie dan ook de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, hopelijk met veel hobby plezier. Hieronder zien jullie mijn kerstkaart van afgelopen jaar. Deze maakte ik in verschillende kleuren. Hij werd verstuurd als bouwpakketje. van schoenendoos tot kaartenbak

 

 

 

 

 

Op een site waar ik lid van ben kon je je opgeven voor de verjaardagslijst. Wel doen, niet doen, is toch altijd goed opletten dat je er niet één vergeet. Opeens schoot me iets in het zin: al eerder had ik het plan een kaartenbak te maken. Daarin zet je dan de kaarten die je moet versturen in, al gesorteerd op de verjaardagsmaand. Leuke kaart maken, in envelop doen, adres en postzegel er op, en je kunt hem zo pakken als het tijd is om te posten. (wel even aan het werk, want de kaarten moeten wel al snel in de bak).

Maar natuurlijk kun je deze kaartenbak ook voor andere doeleinden gebruiken. Misschien wil je wel recepten bewaren, foto’s sorteren, of gebruiken als adresboek.

Om de randen af te plakken heb ik washi-tape gebruikt.

Hier https://www.hobbyhandig.nl/washi-tape-kaarten/ kun je zien dat je het tape ook gebruiken kunt voor kaarten.

Veel plezier, ben benieuwd of iemand hem gaat maken.

Kaartenbak

Benodigdheden

 • Schoenendoos (of andere kartonnen doos, dit is te zien op de 3e foto)
 • designpapier (voor binnen en buitenkant)
 • lijm
 • dubbelzijdig tape
 • washi-tape

Werkwijze

 1. Neem de schoenendoos, meet het midden van de lange zijkant. Zet onder en boven een streepje. En trek een lijn naar beneden. Doe dit aan beide zijden. (Mijn schoenendoos was 9 cm. hoog. 26 cm. lang en 17 cm. breed)van schoenendoos tot kaartenbak
 2. Meet nu aan de bovenzijde (open kant) vanaf de streep 3 cm. naar links en naar rechts, zet streepje. Trek dan een lijn van deze streepjes naar de middenstreep aan de onderkant. Je krijgt dan een punt (zie foto)
 3. Knip deze punt aan beide zijden uit de doos.
 4. Ril nu de bodem van de doos tussen deze twee  punten in. Ril de bodem voorzichtig aan beide  kanten.
 5. Nu kun je de doos voorzichtig dubbelvouwen met de bodem tegen elkaar.
 6. Plak de bodems aan elkaar met bijv. dubbelzijdig  tape of hobbylijm.
 7. van schoenendoos tot kaartenbakMeet nu de opening aan de voorkanten, en knip uit het deksel van de doos twee stukken karton die je hier in kunt plakken. Ik dit gedaan met stevig plakband. Nu heb je de kaartenbak klaar.
 8. Het aankleden van de kaartenbak is natuurlijk iets persoonlijks. Neem designpapier, plak twee of drie vellen (A4 is groot genoeg) aan elkaar langs de smalle kant. Je krijgt zo een lange strook. Meet de breedte van je kaartenbak, knip het papier op de goede breedte en plak het om de bak. De zijkanten doe je apart.
 9. Herhaal dit voor de binnenkant.
 10. Neem washi-tape en plak dit om de randen van de kaartenbak. Zo krijg je een keurig nette rand.                                                                van schoenendoos tot kaartenbak
 11. knip vervolgens tab-bladen. De maat is afhankelijk van de schoenendoos die je gebruikt hebt. (zoals je kunt zien heb ik bij de ene losse strookjes boven aan de tab-bladen geplakt en bij de ander heb ik stukjes weggeknipt zodat er tab-jes ontstaan.)
 12. Nu blijft er nog over het versieren van de bakken. Omdat ik nog niet precies weet wat ik er mee ga doen, ben ik daar nog over aan het nadenken. Maar op de ene zal wel iets van Verjaardagen op komen te staan. Aangevuld met wat slingers en ballonnen. Veel plezier met het ontwerpen van je eigen kaartenbak.

 

van schoenendoos tot kaartenbak

van schoenendoos tot kaartenbak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in