Verhuiskaart

omdat het zo leuk is om post te ontvangen

0
1300

We hebben ze allemaal wel eens nodig, een verhuiskaart. En dan wil je wel iets origineels sturen. Zelf maken is dan wel een goede optie.

Ik vond in een winkel een doosje vol houten raampjes en herinnerde me daar iets mee gezien te hebben. Ik kon het niet weer vinden maar dat is niet echt een probleem. Heb een stel vierkante kaarten opgezocht, papier in verschillende kleuren en wat andere materialen die ik nog had liggen. Een leuk 3d plaatje er bij gezocht en aan de slag.

Raampjes zitten in huizen dus aan de knutsel met vierkantjes, driehoeken en de houten raampjes. Een huis past toch prima op een verhuiskaart. En of dat nu een wit huis is opgevrolijkt met Hollandse narcissen of een Frans huisje met een stokroos voor de deur, versierd met twijndraad en labels met tekst worden het vrolijke kaarten.

Wat heb je in ieder geval nodig:

 • Een aantal houten figuren in de vorm van raampjes
 • Vierkante kaarten
 • papier in de kleuren van een muur en van het dak
 • twijngaren
 • label met tekstverhuiskaart
 • 3d plaatje
 • lijm, 3d blokjes, schaar.
Werkwijze:
 1. Knip het 3d plaatje uit en plak het alvast op elkaar.
 2. knip de muur en het dak uit (zie bijgaande foto)
 3. Plak de muur en het dak op de kaart. (let op als je er nog iets naast wilt plakken moet je daar wel ruimte voor laten)
 4. Plak het 3d plaatje op de kaart.verhuiskaart
 5. wikkel aan 1 kant van de kaart twijndraad. Hier zie je drie verschillende manieren. Er omheen draaien of de kaart in het midden een beetje inknippen en de draad daar door heen laten lopen of je prikt drie gaatjes in de rug van de kaart en doet de draad daardoor.
 6. Hang de labels aan het draadje voordat je het vast knoopt.
 7. natuurlijk kun je je kaart naar eigen inzicht verder aankleden. Dit zijn voorbeelden. verhuiskaartverhuiskaart

verhuiskaart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in