Verjaardagskaart met veel kaarsjes

of je nu 50, 60 of 100 kaarsjes wilt.

0
103

Soms zijn er speciale verjaardagen, eigenlijk is elke verjaardag speciaal, maar als er iemand 96 jaar wordt is het wel een kaart waard. Nu zag ik een tijd terug al een kaart langs komen met heel veel kaarsjes en dacht toen al, stel dat hij er dan nog is dan maak ik een kaart met 96 kaarsjes. En verleden week was het zover, een feestelijke dag, en een verjaardagskaart met veel kaarsjes.

De basis heb ik uitgesneden met mijn cricut. Nu kun je daar wel een patroon van kopen, maar het zijn allemaal basis figuren die je aan elkaar plakt. Dus wat rechthoeken en veel geplak later had ik de basis zelf. Het vlammetje heb ik gemaakt van een hartje. Door wat snijpunten weg te halen aan de bovenkant van het hartje ontstond de vlam. Deze er ook op geplakt. het vlampitje had ik er al op geplakt. Ben begonnen met één kaars maken, een stel naast elkaar geplakt, deze weer gekopieerd en zo opstonden er 8 kaarsen op een onderstuk. Hier kun je natuurlijk meer of minder van maken, maar als het er meer worden is het wel een dun kaarsje wat niet gemakkelijk recht blijft staan. Aan 1 kant zit een extra stukje om ze aan elkaar te plakken.

 

 

 

 

 

 

 

Nu het basispatroon ( https://drive.google.com/file/d/1gssIBw4k8mEBhnbTXBzeME-loG1LbgDb/view?usp=drive_link ) klaar is mag de cricut aan het werk. Ik hoop dat de link goed werkt, controleer even met een preview of alles nog goed geplakt is, het gebeurd af en toe dat dat niet goed gaat. Simpel even weer alles plakken mocht dat nodig zijn.  In mijn geval heb ik 12 delen nodig, oeps. Er passen gelukkig 4 op een 30×30 vel cardstock. Dus ben ik klaar na 3 bladen snijden. De kaart wordt 12,5×12,5 cm. Achteraf had ik hem misschien wel 14×14 kunnen maken. Dat ga ik de volgende keer doen, want dat is wel zeker, ik ga hem nog wel vaker maken.

Als dit gesneden is ga ik over op designpapier. Ik neem weer een rechthoek uit de basis figuren en leg deze over het patroon van de kaarsen. Nu weet ik hoe groot ze moeten, er zit wat ruimte aan alle kanten zodat je een randje wit blijft zien. Ik plak deze op een nieuwe pagina en ga er daar wat extra opzetten door kopiëren en plakken te gebruiken. Er zijn 6 kleuren designpapier dus moet en er van elke kleur 16 stukjes hebben. De machine weer aan het werk gezet en de stukjes laten uitsnijden. Van de resten van het designpapier sneed ik nog strookjes van 12×2,5 cm. Hiermee bekleed je het onderste stuk van de kaart, eigenlijk het taartgedeelte waar de kaarsjes op staan.

 

Nu zijn alle onderdelen er, de vlammetjes zijn wit natuurlijk niet zo leuk. De oplossing is twee kleuren oranje inkpads en een blending tool. Daar heb ik de vlammetjes mee ingekleurd. Als je van beide kleuren inkt iets op de blending tool doet krijg je vanzelf wat kleurverschil in de vlammetjes. Hier is er maar één kant gedaan, twee zou ook een optie zijn.

Tijd om een lange sliert kaarsjes te maken. Aan de kaart zit een extra stukje om het aan elkaar te plakken. Leg even twee delen op elkaar met wat ruimte tussen de kaarsen, zet een streepje op het extra stukje waar ze op elkaar liggen. Deze streep moet je rillen. Dit wordt de plaats waar hij vouwt. Doe dit op elk deel. Plak dubbelzijdig tape op het stukje en plak de delen allemaal aan elkaar.

Dan gaan we de kaarsjes versieren. Hier zijn 6 designs gebruikt dus plak ze een keer achter elkaar en herhaal dat totdat je alle kaarsjes hebt gehad. Plak nu de strookjes van het designpapier op de onderste stroken van je kaart. Je kaarsjes zijn nu klaar. blijft de voor en achterkant over om te maken. Hier is een soort mapje gebruikt. Een stuk cardstock van 26,5 cm. waarbij op 12,5 en 14 cm gerild wordt. Als je hem vouwt heb je een mapje om de kaarsen in te plakken.

verjaardagskaart met veel kaarsjes

Nu kwam ik er achter dat hij eigenlijk verkeerd zat, want als de kaart uitgevouwen stond zag je de voorkant niet meer. Jammer want daar stond leuke tekst op. Daarom plak je de kaart dus in de voorkant vast en niet zoals ik deed in het achterste blad. Let dus goed op aan welke kant je het flapje om vast te plakken hebt. Hij moet dus aan de linker kant. Je vouwt hem naar achteren en dan plak je hem vast aan de binnenkant van de voorkant, tegen de rand (niet de vouwlijn). Als je ze nu opvouwt passen ze in het mapje. Als je deze foto ziet dan ha de plakrand rechts voor aan de binnenkant moeten zitten om zicht te houden op de voorkant als hij uitgeklapt is. (bij mij zit hij dus op de achterkant binnenin, helemaal fout)

verjaardagskaart met veel kaarsjes

Nu nog de voorkant versieren. Op Pinterest vond ik een leuke tekst dus heb die gebruikt. Maar je kunt de voorkant aankleden zoals je zelf wilt. Ik hoop dat de foto’s de boel een beetje duidelijk maken. (Bij onderstaande foto zie je dat hij er duidelijk verkeerd in zit.)

 

Benodigdheden verjaardagskaart met veel kaarsjes

  • Cricut of andere snijmachine of een schaar.
  • cardstock
  • designpapier
  • dubbelzijdig tape
  • rilpen en lineaal
  • inktpad en blendingtool
  • versieringen voor de voorkant

Beschrijving

De beschrijving staat eigenlijk al in het verhaal, mocht je toch nog vragen hebben dan hoor ik het wel.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in