Verschoningskleedje voor baby

handig voor thuis, maar ook voor mee op reis

0
802

Fijne Kerstdagen allemaal en een verschoningskleedje voor baby.

Het is 1ste kerstdag, en mijn telefoon zegt, je moet een blog schrijven. Pffff, dat is er even bij ingeschoten. We zijn druk aan het klussen in ons toekomstig nieuw huis en zijn daarbij twee weken terug opa en oma geworden van een prachtige kleindochter. Een paar dagen terug vroeg mijn dochter naar een verschoningskleedje voor beneden. En aangezien ik nog veel stof over had van het nestje wat ik voor haar heb genaaid besloten we dat ik er daar wel één van maken kon. Nu na een gezellige gourmet maaltijd vanavond ben ik maar even achter de naaimachine gekropen.

De stof had ik dus nog, maar geen fiberfill of iets dergelijks om er tussen te doen. Ligt toch lekkerder op iets zachts. Na wat speurwerk in de stofbakken vond ik nog extra dikke babyfleece. Perfect voor dit doel. Verder heb je niets meer nodig, nou ja, de naaimachine en wat naaigaren.

Na opgezocht te hebben hoe groot een aankleedkussen ongeveer is heb ik zelf wat maten bepaald. Patroonpapier, broodbordje en potlood erbij en het patroon was zo klaar. broodbordje?? ja voor de ronde hoeken, heel gemakkelijk.

Fijne Kerstdagen allemaal

Verschoningskleedje

Benodigdheden

 • Twee soorten stof van in ieder geval 70×50 cm.
 • fiberfill (aan één stuk) of iets anders om er tussen te doen (bijv. babyfleece)
 • naaimachine
 • naaigaren
 • kopspelden
 • naald en draad

Beschrijving

 1. Neem een stuk patroonpapier en teken hier een vlak van 50×70 op, knip deze uit.
 2. vouw het papier 4x dubbel, zodat je alle hoeken in 1 hoek krijgt.
 3. Leg op de hoeken een broodbordje en teken een ronde hoek af.
 4. knip deze hoek van het papier.
 5.  Uit elke kleur stof het patroon knippen met 1 cm. naadtoeslag
 6. knip uit de fiberfill 1 (of 2) het patroon zonder naadtoeslag
 7. Leg de beide lappen stof met de goede kanten op elkaar en naai ze op elkaar, een cm. van de kant. Laat aan één korte kant het rechte stuk open.
 8. Draai de hoes om, zodat je de goede kanten aan de buitenkant krijgt. (het mooist is als je hem nu zou strijken zodat alle naadjes netjes zijn.
 9. stop de fiberfill (babyfleece) in de hoes en zorg dat het goed in de hoeken zit. Zet het hier en daar vast met een kopspeld. Zorg dat het overal goed plat ligt.
 10. Naai zo’n 5 cm. van de rand door alles heen, zo krijg je een rand rondom. Dit voorkomt bij wassen dat de vulling op elkaar gaat zitten.
 11. naai het laatste naadje aan de onderkant met de hand dicht.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in