vetbollenkorfje voor de vogels maken

of met heel fijn gaas een pindakorfje

1
882

Het is zacht weer buiten, maar dat is geen reden om te denken dat de vogels genoeg eten weten te vinden, daarom ging ik dit vetbollenkorfje voor de vogels maken. Ze hangen nu gezellig in de tuin te bungelen, en de vogels vinden het geweldig.

Eigenlijk had ik moeten beginnen met jullie allemaal een heel gelukkig, gezond en creatief nieuwjaar te wensen, hierbij dus. Een nieuw jaar geeft weer kansen op heel veel leuks en ook op veel tijd voor creatieve dingen. Ik ga mijn best weer doen om telkens wat nieuws te bedenken voor jullie. Heb zelfs wat nieuwe technieken zien voorbij komen die ik uit wil gaan proberen. Het resultaat zullen jullie hier zien. En wie weet gaan jullie er ook mee aan de slag.

Mijn voornemen is om wat meer te gaan werken met mijn hobby machines. De cricut, de cut’n&bosch. en misschien zelfs de cameo3 eens uit de doos halen en kijken wat die kan.  Deze heb ik gewonnen, maar aangezien de cricut er staat en ik weet hoe die werkt ben ik geneigd deze te gebruiken. Wie weet zien jullie hier ook wat van.

Mijn vrije tijd verdeel ik tussen jullie hier, een goed doel (troostdekentje) waar ik uitgiftepunt van ben, een groep die happystones maakt voor kinderen in het ziekenhuis. Hier heb ik een prachtige kist voor beschildert waarmee ze langs de bedden kunnen en beschilder ik stenen voor. Verder werk ik nog aan projecten voor mijzelf en geef ik graag wat tijd aan onze twee kleinkinderen. Mijn nieuw jaar zal goed gevuld zijn.

Maar nu terug naar het voeren van de vogeltjes. Hoe ga je het vetbollenkorfje voor de vogels maken. En wat nu als je heel fijn gaas gebruikt en er pinda’s in doet.

Vetbollenkorfje voor de vogels maken

Benodigdheden

 • vetbollen
 • gaas met kleine opening (ongeveer 24×24 cm.
 • stokjes ongeveer 16cm.
 • tangetje om gaas te knippen en gaas om te buigen
 • iijzerdraad

Beschrijving

 1. Knip het gaas uit. Ik had smal gaas waardoor de onder en bovenkant al netjes afgewerkt waren. Zorg dat in ieder geval je bovenkant afgewerkt is.
 2. trek het gaas een beetje rond langs een tafelrand
 3. leg het iets over elkaar heen en buig de stukjes gaas om elkaar heen , hierdoor maak je het aan elkaar vast..
 4. zorg dat alle uitstekende draadjes een beetje rond gedraaid wordt, zodat je geen scherpe puntjes houd.
 5. maak er nu een bodem in door het gaas aan de onderkant een stuk naar binnen te vouwen. Doe dit helemaal rond, langzaam ontstaat er een bodem. Met een tangetje kun je het wat naar het midden trekken. kijk of je iets om elkaar kunt draaien om het wat vast te zetten. Lukt dit niet geen probleem, de bodem blijft wel zitten.
 6. maak aan de bovenkant een stuk ijzerdraad vast, het andere uiteinde doe je er recht tegenover vast. hier hang je hem aan op.
 7. doe 1 vetbol in je vetbollenkorfje, prik nu een stokje tussen het gaas door van de ene kant naar de ander. leg hier twee vetbollen op. En plaats nog een stokje. Waarna je nog een vetbol in het korfje doet.
 8. mocht je heel fijn gaas hebben dan kun je het korfje ook vullen met pinda’s.
 9. nu kun je hem in de tuin hangen.

1 REACTIE

 1. Wat leuk! Misschien een aanvullende tip: haal de vetbollen uit de netjes voordat je ze in de gaas constructie doet. De vogels kunnen met de pootjes/nageltjes verstrikt raken in die groene netjes en een gruwelijke dood sterven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in