DIY vetplantjes schilderij

0
2497

Om heel eerlijk te zijn, zijn wij helaas allebei niet gezegend met groene vingers. Maar we vinden het wel leuk om ons stekkie aan te kleden met mooie planten. Alleen kamerplanten blijven altijd een lastig ding. Veel water geven, weinig water geven, wél in het licht, niet in het licht, of zelfs half in het licht, allemaal zaken waar je ‘goed’ in moet zijn om je planten in leven te houden. Misschien dat we daarom ook niet vaak iets over planten op HappyStekkie.nl hebben genoemd, behalve deze leuke bloembollen in beton. Maar voor alle plantenONdeskundigen onder ons: wij hebben de perfecte oplossing: dit vetplantjes schilderij! Gemakkelijk te maken en daarna hoef je het alleen maar met een plantenspuit te besproeien!

Wat heb je nodig voor dit vetplantjes schilderij?

– Een lijst, zo groot als je zelf wilt
– Kippengaas, op de grootte van de lijst
– Een vuilniszak
– Een tacker, dat is zo’n ding waar nietjes uit ‘schieten’
– Een lijmpistool
– Potgrond
– Vetplantjes naar keuze

Hoe maak je dit vetplantjes schilderij?

1. Indien er nog een afbeelding of glasplaatje in de lijst zit, haal deze eruit, zodat je enkel de lijst met zijn achterkant overhoudt.
2. Knip het kippengaas op grootte van de lijst en bevestig het rooster aan de voorkant bovenop de lijst, met de tacker. Dit dient als rooster voor de vetplantjes.

schilderij met kippengaas
3. Knip de vuilniszak iets groter dan de lijst uit en ‘bekleed’ de achterkant van de lijst ermee, zodat er straks geen vocht meer doorheen kan komen. Lijm de naden dicht met een lijmpistool.

plantenbak van schilderij
4. Vul de lijst met potgrond en zorg dat er nog ruimte over blijft voor de wortels van de vetplantjes. Maak de potgrond een beetje nat met een plantenspuit.

schilderij tuintje DIY
5. Zet de vetplantjes op het lijstje om te kijken hoe de ‘compositie’ mooi is. Als je ze allemaal op de juiste plek hebt staan kun je ze gaan ‘planten’ in de lijst.

schilderij vullen met vetplantjes
6. Druk de vetplantjes goed aan en hang de lijst waar je hem wilt hebben, of zet hem bijvoorbeeld op een bijzettafel, plank of op de wc.

Ga voor meer leuke DIY-projecten naar HappyStekkie.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in