wandhanger van twee ringen

ook leuk om te versieren met bloemen

0
253

Wat doe je als je in je kast (rotan) ringen tegenkomt, dan maak je een wandhanger van twee ringen. Er lagen al een tijdje rotan ringen (kan ook met bijvoorbeeld metalen ringen of de binnenkant van borduurringen) die uit een visnet gesloopt zijn. Je bewaart wat, maar wat doe je er dan mee.  Op internet wat rond gesnuffeld en daar stond een wandhanger van twee ringen.

Onmiddellijk in mijn garenbak gedoken om te kijken of daar nog macramé garen in zat en jawel dat was er ook. Verder was er alleen een lijmpistool nodig en die opgezocht en vast klaargezet. Nu was het voorbeeld verdwenen omdat het niet goed opgeslagen is. Toch durfde ik het zo wel aan.

Gewoon beginnen en we zien wel. Nou dat zien dat klopt. De middelste ring is natuurlijk veel kleiner wat inhoud dat er wat extra omslagen om de buitenste ring moeten. Eerst om beide ringen om ze aan elkaar vast te zetten, dan van de één naar de andere ring kruizen, dan een stuk met aan de buitenkant één extra omslag, en een behoorlijk stuk met twee extra omslagen aan de buitenkant. Maar ja aan het eind moet dat dan weer andersom, van twee naar één, zonder tussenslag en het laatste stukje weer overal omheen. Het is wel wat uitzoeken waar precies.

Benodigdheden

 • twee ringen van verschillend formaat (deze zijn 40 en 18 cm.
 • macramé draad hier zijn twee bosjes gebruikt van 37 meter
 • lijmpistool

Beschrijving

 1. Plak de draad en plak deze met het lijmpistool aan de achterkant vast van de buitenste ring. Leg de binnenste ring er op die plaats ook tegenaan en plak die ook vast.
 2. Om de twee ringen goed aan elkaar te krijgen doe je nu over zo’n 5 cm. de draad om de beide ringen. Je komt zo vanzelf bij het gedeelte waar de ringen uit elkaar lopen.
 3. Vanaf dat punt ga je anders verder. Je doet de draad onder de binnenste ring door, trekt hem er door heen en doet hem dan onder de buitenste ring heen. trek hem om de ring omhoog en dan weer onder de middelste ring door. Dit herhaal je (in mijn geval ongeveer 20 keer) Trek de draad wel goed aan en blijf dat telkens doen.
 4. Je ziet nu al dat de binnenste ring eerder vol raakt, daarom gaan we vanaf nu een extra slag om de buitenste ring doen. Dus onder middelste ring, door middelste ring, onder buitenste ring, door buitenste ring en weer aan de buitenkant omhoog, dan weer onder binnenste ring. (je hebt dan dus een extra rondje om de buitenste ring gedaan) Dit herhaal je ongeveer 25 tot 30 keer. Afhankelijk van de grote van je ringen.
 5. Let op als je draad op is hecht hem dan af door hem vast te plakken aan de achterkant met het lijmpistool en plak daar ook de nieuwe draad weer mee vast.
 6. Vanaf nu ga je niet één keer extra om de buitenste ring maar twee keer. verder blijft het hetzelfde. Dit blijf je doen totdat je aan de andere kant van de ringen bent.
 7. Meet even ongeveer uit waar je de één keer omslag bent begonnen en waar zonder extra omslag. Dat doe je dan aan de andere kant ook. Het laatste kleine stukje ga je er weer helemaal omheen, zodat je een mooie aansluiting krijgt bij het beginstuk.
 8. Lijm het uiteinde vast aan de achterkant met het lijmpistool. Nu is je wandhanger  van twee ringen klaar. Je kunt hem zo ophangen, er een bloemstukje op maken of misschien heb je zelf leuke ideeën.  Hier ligt nog wel een leuk idee, maar dat is dan voor een volgende blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in