Waskrijtjes smelten voor kaartbasis

of maak op deze manier je eigen inpakpapier

0
341

Waskrijtjes smelten

Waskrijtjes hebben een mooie eigenschap, ze smelten als ze heet worden. Dit kun je dus heel goed gebruiken op verschillende manieren. Waskrijtjes smelten voor kaartbasis is mijn idee. Maar ik zou me zo maar kunnen indenken dat je het op nog meer manieren kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld bruin inpakpapier, labels voor om potjes, eigenlijk alle soorten papier kun je er mee versieren.

Waskrijtjes raspen

Om dit effect te krijgen moet je de waskrijtjes raspen op een rasp. Nu had ik een minirasp staan voor bij geurzeepjes, maar aangezien de rasp nadien goed schoon te maken is kun je ook je huis, tuin en keuken rasp gebruiken. Je neemt een krijtje en raspt deze in een fijne korrel. Wil je de kleuren beslist niet door elkaar dan moet je hem telkens goed schoonmaken tussendoor. Wat ook wil is strepen kleuren met waskrijtjes op een kaart en deze dan strijken, ze gaan dan een beetje in elkaar overlopen en het wordt mooi glad.

waskrijtjes smelten voor kaartbasis

Kaartbasis maken

Neem een langwerpige of vierkante kaart (of maak het eerst op een stuk stevig papier wat je later op een kaart plakt) . Rasp een aantal kleuren waskrijtjes. ALs je ze niet door elkaar wilt moet je het per kleur raspen en telkens de rasp schoonmaken. Laat het raspsel eerst op een papiertje of een bordje vallen. Vandaar af kun je ze gemakkelijk op je kaart leggen. Leg ze per kleur onder elkaar of meng een aantal kleuren door elkaar. Als alles op de kaart ligt leg je er een stuk bakpapier over. Ondertussen heb je jewaskrijtjes smelten voor kaartbasis strijkijzer (zonder stoom) al warm laten worden. (hoeft niet super heet) Ikzelf heb mijn easypress mini gebruikt. Als alles op de kaart ligt en je bakpapier er op ligt zet je voorzichtig het strijkijzer er op. Niet wrijven maar steeds een stukje verzetten. Doe dit totdat je de hele kaart hebt gehad. Je voelt het waskrijt smelten onder je strijkijzer. Het is na het strijken eigenlijk ook meteen droog. Haal het bakpapier er af.

 

Benodigdheden waskrijtjes smelten voor kaartbasis

  • waskrijtjes
  • strijkijzer
  • rasp
  • kaarten of papier wat je later op een kaart plakt
  • versierselen en teksten om op je kaart te plakken/schrijven
  • bakpapier

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in