Welkom bord voor bij de voordeur

van schuttingplank tot deco

0
1174

Heel langzaam mag het weer, visite, waarom dan niet een welkom bord voor bij de voordeur. Of als je dat niet leuk vindt in de tuin tussen de bloemen. Want met dat mooie weer zit je daar toch het meest en ziet iedereen hem.

Het welkom bord is gemaakt van een paar resten van schuttingplanken. En ik heb hem geverfd met acrylverf en wat deco-verf. Gewoon wat ik in huis had. Op het ogenblik is dat niet zo erg veel meer omdat ik het decor en de andere dingen van de afscheidsmusical thuis heb gemaakt. Dat slaat een gat in je voorraad. Maar er was nog genoeg om deze planken om te toveren naar een welkom bord.

Dus tussen het naaien van een zwarte cape, een vogelpak en een vogel handpop, het maken van logo’s, snoepdozen, veel letters uitsnijden met de cricut, en vele andere dingen ging ik voor jullie ook nog aan de schilder.

Denk niet dat het moeilijk is. Ik heb dit uit de vrije hand gedaan, maar wat let je om een stuk carbon papier te gebruiken. En die bloem, gewoon zoals je op school vroeger een bloem tekende. Wil je hem verder versieren, hang er dan een pot met bloemen aan, of teken er wat halfronde rode stippen op, met wat zwarte pootjes en zwarte stippen. (lieveheersbeestje)

Welkom bord voor bij de voordeur

Benodigdheden:

 • twee planken van ongeveer 125 cm.
 • verf in verschillende kleuren
 • potlood
 • kwasten

Beschrijving:

 1. leg de planken naast elkaar, iets uit elkaar
 2. schilder beide planken in de ondergrond kleur en wacht tot ze droog zijn
 3. teken de letters op de plank links
 4. teken de bloem op de plank rechts en laat die doorlopen over de plank links.
 5. teken om de letters heen.
 6. kleur nu de letters in met verf (kies zelf je kleur)
 7. Kleur daarna de bloem in. LET OP!! als je de bloem niet helder in 1 kleur wilt maar een beetje streperig gevoel, gebruik dan twee kleuren op je kwast. (ik heb bijvoorbeeld eerst het donkerbruin gedaan en de kwast niet schoon gemaakt toen ik met geel begon. hiermee heb ik eerst een donkere rand rondom het hart geschilderd. Daarna  alleen met geel, maar nog steeds niet schoongemaakt, dat geeft wat bruine nuances.)
 8. nadat alles droog was heb ik met een kwastje zwart, met weinig verf eraan, nog wat strepen getrokken om de bloem en de letters. En wat strepen in de bloembladeren getrokken.

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in