Wollige kerstboom

van vele pomponnetjes in verschillende kleuren groen

1
1661

Soms brengen mensen je op ideeën, in dit geval mijn dochter, en zo ontstond de wollige kerstboom. Ze stuurde me foto’s van kransen gemaakt van pomponnetjes. En ik dacht, ja die maakt iedereen dus al. Ik heb niet eens gekeken of iemand anders al een wollige kerstboom had gemaakt, maar ben gewoon begonnen.

Nu ligt er hier in huis ergens in een verhuisdoos wel een pomponnetje maker. Maar die zoeken is niet echt een optie.  Ik heb ook vaak genoeg pomponnetjes gemaakt op mijn eigen hand, en in dit geval zijn die groot genoeg. Het is vrij simpel, je gebruikt je eigen twee vingers om de wol om heen te draaien. Met een beetje handigheid krijg je  zelf de eerst knoop er wel in en dan lukt de rest ook prima.

Als de boom klaar is kun je hem net als een echte boom aankleden met wat mini slingers, kralenketting, mini balletjes of bijvoorbeeld houten figuurtjes. De lampjes doe je als eerste op de kartonnen basis die zorgen er wel voor de glinsters.

Wollige kerstboom

Benodigdheden

 • wol in verschillende kleuren groen (of 1 kleur)
 • streng van 20 mini kerstlampjes
 • etalagekarton groen
 • kerstballen tot 2,5 cm. doorsnee
 • kerst kralenketting
 • ster voor de top.

Beschrijving

Pomponnetjes

Zoals ik al schreef heb ik de pomponnetjes op mijn eigen vingers gedraaid.

Wollige kerstboom

 1. Je legt een draad van ongeveer 15 cm. tussen je wijsvinger en middelvinger
 2. draai nu de wol om de bovenkant van je vingers. hoe vaker je het eromheen draait, hoe mooier rond de pompon.
 3. trek de achterste draad tussen je vingers door naar voren, houd één kant vast met je duim van de hand waar de wol omheen zit, en maak met de andere hand een knoop in de twee draadjes. trek deze knoop wat aan zodat er twee delen ontstaan.
 4. trek het geheel voorzichtig van je hand, trek de draden stevig aan en leg wat extra knopen.
 5. nu kun je met een schaar door de lusjes steken en knip ze door.
 6. als je de pompon nu aan beide zijkanten beet pakt (daar waar de draadjes door het draadje loopt) en je duwt de draadjes plaat bij elkaar kun je ze mooi rond knippen.
 7. de hoeveelheid pomponnetjes is afhankelijk van de grote van de boom.
Wollige Kerstboom

 

Wollige kerstboom

 1. Knip een kwart cirkel uit etalagekarton, mijn zijkant is ongeveer 35 cm. maar als je hem groter wilt maken kun je die maat groter maken.
 2. plak dubbelzijdig tape langs één recht kant, rol de kwart cirkel nu tot een punt en plak in elkaar. Je kunt het papier een paar keer over de rand van de tafel trekken zodat het al wat rond staat.
 3. Neem de verlichting en slinger deze van boven naar beneden rond de punt. Plak de verlichting hier en daar met een plakbandje vast.
 4. Nu wordt het tijd voor de vele pomponnetjes. Begin bovenaan en plak ze met het lijmpistool rondom de punt. Zorg dat de lampjes wel zichtbaar blijven.
 5. als alle pomponnetjes er op zitten kun je de boom versieren. de versierig kun je ook vst zetten et het lijmpistool. gebruik niet te zwaar materiaal, dat blijft niet mooi hangen in en op de wol.Wollige kerstboom

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in