Zaans Geluk steunt initiatief Knitted Knockers

Borstprotheses van katoen

0
940

De Zaanse wolwinkel Zaans Geluk heeft zich aangesloten bij het initiatief van de Amerikaanse Beryl Tsang: Knitted Knockers. Deze gebreide of gehaakte borstprotheses zijn gemaakt van zacht katoenen garen. Er is ook een prothese van acryl, deze is speciaal gemaakt voor het zwemmen. Vrouwen kunnen deze protheses direct op de huid dragen zodat ze ook in een normale bh gebruikt kunnen worden. Doordat de protheses van katoen zijn gemaakt, nemen ze vocht op. Dit beperkt het natte, zweterige gevoel wat een hoop vrouwen met een siliconen prothese ervaren tot een minimum.

De bedoeling van Knitted Knockers is dat de gebreide prothese gratis verkrijgbaar is voor iedere vrouw die deze wil hebben. Wereldwijd zijn er breiclubs aan het werk om de protheses te breien en het verkrijgen van meer ophaalpunten.

Zaans Geluk maakt en verstrekt deze gebreide en gehaakte protheses. De Zaanse wolwinkel organiseert haak-ins en brei cafés om het garen mee te vergoeden waarbij elke d
eelnemer € 2,- betaalt. Zo kunnen ook mensen mee helpen die zelf niet veel geld hebben om garens te kopen. De protheses worden per twee geleverd, één voor het dragen en één voor in de was. Mochten er twee protheses nodig zijn, worden er twee paar meegegeven. Het patroon is voor iedereen beschikbaar, zodat je ook zelf thuis aan de slag kan. Judith van Zaans Geluk geeft aan: “wij vinden de keuze van het garen zeer belangrijk. Dit moet mooi, zacht katoen zijn en geen fantasie garen. Onze ervaring is dat mensen schrikken van fel gekleurde of harige prothese. Het is al moeilijk genoeg en mensen hebben dan liever een neutrale kleur.”

Kijk voor meer informatie op Facebook: Knitted Knockers Zaandam of mail naar knittedknockerszaandam@hotmail.com.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here