Zeg het met bloemenkaartjes

te gebruiken bij elke gelegenheid

0
983

Nu we allemaal in een tijd leven waarin we meer kaartjes versturen is het leuk om daar zelf mee aan de slag te gaan, zeg het met bloemenkaartjes lijkt me dan ook een prima titel voor deze blog. Want zeg nu zelf, bloemen doen het toch altijd goed voor elke gelegenheid. Deze bloemenkaartjes zijn gemaakt met aquamarkers. En het zijn simpel zelf te tekenen bloemen.

Simpel tekenen  hoor ik jullie denken. Er staan hier wat foto’s van het proces hoe je simpel een bloem tekent. Het is niet nodig dat het precies op een bloem lijkt, gebruik een beetje fantasie samen met de werkelijkheid. Wat je vooral moet doen is durven.

Het inkleuren heb ik gedaan met aqua markers. Ik kleur hiermee eigenlijk nooit rechtstreeks op het papier. Een stukje plastic op mijn bureau wordt gebruikt om kleuren op te zetten. Vanaf dat plastic neem ik de kleur dan op met een waterbrush. En breng ik het in dunne laagjes aan, beginnen aan de buitenkant met donker en langzaam uitvegen naar binnen. Het voordeel van dat stukje plastic is dat je gemakkelijk kleuren kunt mengen. Dus aan wat basiskleuren heb je genoeg, de rest maak je zelf door uitproberen en mixen. Mocht jezelf over andere inkleurmiddelen beschikken is dat natuurlijk prima te gebruiken.

In mijn vorige blog beloofde ik het patroon van de macramé ster er alsnog op te zetten, dit is tot heden niet gelukt. (Iets met kerstkaarten) Het blijft een gek gegeven dat al dat materiaal verdwenen is, en daarbij zitten ook de boeken waaruit ik de knopen heb gehaald. Als kerst achter de rug is zal ik eens kijken en het nog eens overdoen.

Zeg het met bloemenkaartjes

Benodigdheden

 • kaartjes 10×10 cm.
 • aquamarkers
 • potlood en gom
 • waterbrush
 • zwarte fineliner (watervast)

Beschrijving

 1. Teken met potlood een bloem, volg daarvoor het stappenplan in de foto’s. Laat lijnen gewoon over elkaar lopen, het gaat om de grove tekening.
 2. nu ga je goed kijken welke lijnen je wel of niet wilt overtrekken. kijk goed welke lijnen over of onder door lopen. Als je dit weet trek je de tekening over met de fineliner.
 3. gom alle potloodstrepen weg.
 4. Beslis aan welke kant je iets van schaduw wilt en maak aan die kant de lijntjes iets dikker, doe dat over alle blaadjes hier en daar.
 5. trek nu wat lijnen die de nerven aan geven
 6. nu is je bloem klaar, maar om het tot leven te brengen ga je hier en daar wat stipjes zetten, zo bouw je wat contour op.
 7. Nu is de tekening klaar om in te kleuren.

 

Soms kom je wat blaadjes tegen in de tuin die de moeite zijn om eens na te tekenen. Uiteindelijk heb ik hier de potloodstreepjes niet meer weggehaald, iets te snel met inkleuren.

 

Een klaproos was de bedoeling, het resultaat kan er mee door, maar of je nu meteen zegt, hee dat is een klaproos. Het is een bloem in ieder geval.

zeg het met bloemenkaartjes

 

En dit was het resultaat aan het eind van een middag tekenen en kleuren. de één is beter gelukt dan de ander, maar ik zei al je moet durven en dan wordt het resultaat steeds mooier.

zeg het met bloemenkaartjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in