Zen-art op een ei

ook leuk voor Pasen

0
1954

Zen-art op een ei, wat is dat nu weer Zen-art. Eigenlijk zegt het woord het al, je wordt Zen van deze creatieve uitspatting. Van tekenen wordt je rustig dus Zen. Het tekenen van lijnen en vormen die gezamenlijk weer een andere vorm hebben, of waarbij het ene het andere opvult is een artistieke manier van tekenen.

Het begint vaak met een lijn of een cirkel en deze groeit door allemaal verschillende motieven tot een mooi Art werk.Nu doe je dit meestal op papier, maar waarom geen ander canvas gebruiken.

Afgelopen week was ik bij iemand op bezoek die en kast vol eieren heeft. Nee, niet om te bakken of koken, deze eieren zijn allemaal bewerkt. Ze zijn beschildert, geborduurd, omgetoverd tot kastjes en zelfs een auto met caravan staat er tussen. dit gaf mij inspiratie voor een blog. Iets met eieren dus.

Mijn canvas voor de Zen art wordt dus een ei.  En dat ei moet natuurlijk een kleurtje. Dit kleurtje heeft het ei gekregen door het te beschilderen met nagellak. Jawel, nagellak, dit droogt snel en glimt mooi. En hierop kun je prima tekenen met een watervaste fineliner. Een leuk idee voor Pasen.

Zen-art op een ei

zen-art op een ei

Benodigdheden

 • eieren, dit kunnen uitgeblazen kippeneieren zijn, maar ook de plastic variant wilt prima.
 • nagellak in verschillende kleuren
 • watervaste fineliner
 • sateprikkers
 • Zen-art patronen, deze kun je in grote hoeveelheden vinden op internet. Ik voeg hier een paar bij.

zen-art op een ei

Beschrijving

 1. Neem een ei en zet deze op een satéprikker, zo kun je hem mooi beschilderen met nagellak.
 2. Beschilder het ei, met 1 of meerdere kleuren. denk er aan te donker is niet handig omdat je daarop slecht de tekeningen ziet. Laat drogen
 3. Zoek art-patronen op of gebruik degene die hier staan.
 4. je tekent de patroontjes uit de vrije hand op het ei. Scheve lijntjes mag.
 5. Begin in het midden of onder of boven aan dan heb je een startpunt. Vanuit de eerste streep, rand breid je je tekening uit.
 6. als het ei klaar is dan kun je hem ophangen.

zen-art op een eizen-art op een eizen-art op een eizen-art op een ei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in