Zie ginds…

0
1250

De dagen worden korter en het begint bij kinderen (en ook bij ‘grote mensen’) langzaam weer te kriebelen, want de decembermaand is in aantocht. Gezellige en spannende dagen rond 5 december als Sint en Piet cadeautjes en meer verrassingen komen brengen. Bereid je maar voor en maak deze leuke labels voor aan de geschenken en ontwerp voor ‘het beste paard van stal’ een echt Pietendiploma.

Materialen zijn afkomstig van Boekenvoordeel: 4-Seizoenenblok 30 x 30 cm | Doubledie ’Square’ | Textured cardstock | Satijnlint | Stempelinkt | Sponsstokje of Blending tool

Label met mijter – Snij uit het 4-seizoenbloc een groot label van pakjespapier van 8 x 14,8 cm. Bewerk een labeltje uit het dessinbloc met stempelinkt en stans een ‘Square’ vierkant uit effen karton. Plak er een gevouwen mijter op die je op de volgende manier maakt. Snij papier van 7 x 7 cm en vouw het diagonaal. Leg de lange zijde aan de onderkant en vouw de linker punt naar de tegenoverliggende zijkant en doe dit ook met de rechter punt. Knip een kruis (tekening op werkblad) uit en plak het op de mijter. Hang het kleine labeltje met lint aan het grote.

Label met Sint en Piet – Snij een label uit effen papier van 6 x 13 cm en bewerk de randen met inkt. Knip dessinpapier met Sint en Piet van 5,5 x 10,5 cm en lijm het vast. Breng lint langs de omtrek aan. Snij een label uit het dessinbloc en hang het met lint aan het grote label.

Rood label met staf – Bespuit het label met de Sparkle Spray en laat dit goed drogen. Breng papertape langs de boven- en onderzijde aan. Knip pakjes uit het dessinpapier en plak ze verspreid op. Lijm een klein uitgeknipt label in het midden. Vorm een staf van metaaldraad. Snij 2 gleufjes op 0,5 cm afstand van elkaar, aan de linkerzijde van het label. Zet de staf erin vast. Knoop lint aan het gat bovenin.

Blauw label met Sint – Versier een wit label met 3 verticale stroken van paper tape. Lijm lint op de buitenste stroken. Knip een label uit het dessinpapier en versier het met paper tape en een uitgeknipt Sinterklaasje. Versier het grote label met roosjes en knoop de labels met lint aan elkaar.

Envelop met Pietendiploma – Beplak een witte envelop aan de voorkant met iets kleiner dessinpapier. Knip een bijpassend labeltje uit, knoop er lint aan en lijm dit in het midden. Teken op hetzelfde dessinpapier de sluitkant van de envelop over en knip dit uit met 8 cm extra. Lijm het binnenin de envelop vast. Ontwerp een Pietendiploma op de computer, print het uit en doe het in de envelop.

Envelop met Tegoedbon – Maak de envelop volgens tekening (werkblad) en bevestig het mica achter de opening. Ontwerp een tegoedbon op de computer en print het uit. Print de tegoedbon uit. Doe het in de envelop, precies achter het venster.

Petra de Peffer

In dit artikel wordt een 4 seizoenbloc gebruikt. In het onderstaande filmpje gaan ze met hetzelfde bloc aan de slag om Halloween spullen te maken. Bekijk hier het filmpje van Boekenvoordeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in