Zelfgemaakte 3D vakantie koelkastmagneet

Maak koelkastmagneten met 3D effect van jouw vakantiefoto's!

0
5950

Vanaf onze eerste gezamenlijke vakantie neem ik één ding standaard mee als souvenir: een magneet voor op de koelkast! Ook als we gewoon een weekendje weg gaan. Nu zijn wij dit jaar (nog) niet op vakantie geweest, maar het bracht me wel op een leuk idee: waarom één kopen als je zélf ook een magneet kunt maken? Vandaag deel ik daarom mijn zelfgemaakte 3D vakantie koelkastmagneet met jullie!

Zelfgemaakte 3D vakantie koelkastmagneet 2

Benodigdheden

Om je eigen (3D) magneet te kunnen maken, heb je het volgende nodig: een vakantiefoto in drievoud (de mijne is van onze vakantie in 2014), dubbelzijdig tape (of gewoon 3D plakkertjes), een schaar en natuurlijk een DIY magneet. Dit is gewoon een A4 blad dat bestaat uit magneet. Op de achterkant zit stevig plaksel en wat folie om dit te beschermen totdat je het gebruikt.

Zelfgemaakte 3D vakantie koelkastmagneet 3

3D vakantie koelkastmagneet

Heb je alle spullen uit de kast gehaald? Fijn! Dan gaan we aan de slag. Allereerst heb ik de foto’s uitgeknipt. Eén in zijn geheel en twee met alle details. Op de foto staan mijn vriend en ik voor de Toren van Pisa. Om wat perspectief (3D!) op de magneet te krijgen, heb ik eerst de toren en ons geknipt voor een tweede laag. Voor de bovenste laag heb ik alleen ons gedaan. Achteraf had ik misschien mezelf nog wel als extra laag kunnen doen, dus vier foto’s moeten printen, om zo nog meer ruimte te creëren!

Ik heb hierbij trouwens gewoon foto’s geprint op normaal A4 papier, maar je kunt ze natuurlijk ook echt laten drukken of op speciaal papier zelf printen. Voor een magneet is het wel handig om te bedenken hoe groot je hem wilt hebben. Het normale fotoformaat is misschien wat te groot (vind ik dan). Daarom heb ik hem iets verkleind zodat het echt op zo’n vakantie koelkastmagneet gaat lijken!

Zelfgemaakte 3D vakantie koelkastmagneet 4

Wanneer je alle foto’s heb geknipt zoals jij ze wilt, is het tijd om aan de slag te gaan met dubbelzijdig tape of 3D stickers. Ik heb drie lagen aan dubbelzijdig gebruikt aan de achterkant van de bovenste twee lagen om diepte te creëren. Het moet immers een 3D koelkastmagneet worden! Als er genoeg op zit, plak je dit heel precies op de laag eronder.

Et voilà, zo maak jij jouw eigen zelfgemaakte 3D vakantie koelkastmagneet! Dat is toch veel creatiever en persoonlijker dan een gekochte? Bovendien is het niet heel erg moeilijk. Bij mij hangt de fotomagneet nog op de koelkast!

Zelfgemaakte 3D vakantie koelkastmagneet 5

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in