DIY Halloween | Tags voor spookachtige drankjes

0
841

Halloween zal dit jaar anders gevierd worden dan normaal, maar daarom kan je er thuis wel een griezelige bedoeling van maken. Deze kleine reageerbuisjes gevuld met “vampierenbloed” zien er vreselijk lekker uit en met de zelfgemaakte tags maak je ze extra speciaal.

40 min – Ontwerp van Claudia Ackermann

Benodigdheden:

Stap-voor-stap uitleg

1. Print eerst het sjabloonontwerp. Knip elk ontwerp grof uit (zodat er extra papier overblijft). Schaduw de hele achterkant van de sjablonen en de banner met een zacht potlood (bijv. Lumograph 4B).

 

 

2. Bevestig de sjablonen op wit papier, plak de bovenste hoeken vast met tape. Trek het ontwerp over met een scherp HB-potlood, zo breng je het ontwerp over. Voordat je het sjabloon verwijdert, til je het op uit de onderste hoeken om te controleren of je alle lijnen hebt overgezet.

 

3. Trek de lijnen van de ronde tag over met een zwarte triplus fineliner. Knip het uit. Trek de randen van de banner over met een zilveren metallic marker. Knip dit nog niet uit.

 

 

4. Kleur de items die je hebt getekend in met triplus fineliners in de kleuren, oranje, rood en grijs. Gebruik oranje en rood voor de tekst op de banner. Kleur het bovenste deel van elke letter oranje en kleur direct het onderste gedeelte in met rood. Meng de kleuren snel door elkaar met wat oranje. Dit zorgt voor een mooi kleurverloop. Voor het mengen mogen de kleuren nog niet opgedroogd zijn, dus kleur de letters één voor één in. Knip de banner uit. Gebruik het grote cirkel sjabloon om een oranje cirkel uit te knippen. Pons een gat aan de rand met een ponstang. Rijg een dubbele koord in een bijpassende kleur door het gat. Haal de uiteinden van het koord door de lus en trek het koord voorzichtig strak. Gebruik nu de lijmstift om de banner aan de tag te bevestigen en vervolgens aan de oranje cirkel.

5. Vul een reageerbuisje met rood sap en sluit het af. Bevestig de tag aan het reageerbuisje.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in