Restyling neutrale klok

Zorg dat jouw (gekochte) klok matcht bij de rest van het interieur!

0
7352

Heb jij dat ook wel eens? Je zoekt dé perfecte woonaccessoire, maar je kunt het nergens vinden. De vorm is niet goed, de kleur is niet mooi… wat nu? Ik heb dagen gezocht naar een mooie klok voor in onze vernieuwde woonkamer, maar ik kon niet echt slagen. Daarom besloot ik een neutrale klok een persoonlijke touch te geven! Want als winkels niet verkopen wat je zoekt, dan maak je het toch lekker zelf?

DIY restyling neutrale klok 2

Benodigdheden

Voor het restylen van een klok is het eigenlijk aan jezelf wat je nodig hebt! Zo kun je plakfolie gebruiken, wat ik ook wel eens heb gedaan, maar ook spuitverf bijvoorbeeld. Voor deze klok heb ik spuitverf koper, een drymarker zwart en masking tape kopergebruikt! Oh, en ik had een schroevendraaier nodig, want anders kon ik de klok niet open maken. Toen ik de klok uit elkaar haalde, had ik drie onderdelen: rand, glas en klok!

DIY restyling neutrale klok 3

DIY restyling neutrale klok 5

Spuiten

Nadat je de klok uit elkaar hebt gehaald, kunnen we aan de slag. Je kunt de wijzers eraf halen, maar dit hoeft niet per se. Ik heb ervoor gekozen om eerst de klok helemaal in te pakken met keukenpapier. Ik heb het vastgezet met masking tape, maar dit kwam alleen omdat dit in de buurt was. Vervolgens heb ik de wijzers koper gespoten. Dit kun je het beste buiten doen, vanwege de lucht én zodat het binnen niet vies wordt. Je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur kiezen. Ik heb voor koper gekozen omdat wij in de eethoek, waar de klok momenteel aan de muur hangt, veel rood en bruin hebben staan. Koper paste er mooi bij!

DIY restyling neutrale klok 4

Plakken

Toen ik de wijzers had gespoten, heb ik even de rand erbij gepakt. Op zich past het lichte hout wel bij de woonkamer (bijna dezelfde kleur als onze rieten stoelen), maar ik vond het mooi om nog een klein beetje koper toe te voegen. Hiervoor heb ik masking tape gebruikt, aangezien ik dit toch in huis heb. Bovendien kan ik dit er gemakkelijk weer afhalen als ik het niet (meer) mooi vind! Dit is dan ook de reden dat ik de rand niet heb gespoten, zeker omdat ik er een koperen lijstje onder heb gehangen. Dat wordt nét een beetje te veel…

DIY restyling neutrale klok 6

Kleuren

Na het spuiten en plakken moest ik even wachten totdat de verf helemaal droog was. Nadat ik het keukenpapier eraf had gehaald, ging ik aan de slag met een drymarker. Dit is een stift waarvan de inkt snel droogt. Omdat de klok zelf een gladde ondergrond heeft, zou normale stift niet werken. Tevens kon ik inkt verwijderen als ik een foutje maakte. Ik heb ervoor gekozen om de grijze cijfers en grote streepjes zwart te maken. Dit springt er veel meer uit! Het is wel een tijdrovend klusje, maar met een serie op de achtergrond ben je zomaar klaar.

DIY restyling neutrale klok 7

Et voilà, een gepersonaliseerde klok!

Het is eigenlijk heel simpel, maar toch staat het een stuk beter dan de oude versie. Voor de foto’s heb ik hem ook even opgehangen aan de (neppe) open haard. Hij stond hier wel mooi, maar er hangt origineel een spiegel en dat vonden wij toch mooier. Nu hangt hij dus aan de muur. Sowieso wel handig, want dit is tegenover onze eettafel én vanaf de bank kun je zien hoe laat het is. En dat is toch wel waar een klok uiteindelijk voor is!

Lieve groet,
Anouk

www.nouk-san.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in