Draadkunst voor Pasen

Of gewoon een spijker figuur.

0
1039

Draadkunst voor Pasen, dat klinkt wel lekker. Je kunt het ook draadfiguren of spijkerfiguren noemen. Het resultaat is hetzelfde, iets met spijkers en draad. Het is toch elk jaar weer leuk om iets nieuws in de paastak te hangen. Verleden jaar waren dat bungelschaapjes  van lichtgewicht klei ( https://www.hobbyhandig.nl/bungelschaapjes/ ) en nu dus draadkunst.

Ze zijn gemaakt met kleine houten schijfjes, minispijkertjes en borduurgaren. Dus het is wel een priegelwerkje, maar toen ik eenmaal het goede tangetje en hamer had ging het wonderwel sneller dan gedacht. Het is dus even er in komen. Voordat ik begon op mijn goede schijfjes hout heb ik eerst even geoefend op een schijfje hout wat toch niet mee mocht doen. Omdat ik erg bang was dat het hout zou gaan splijten, bedacht ik eerst dat ik het misschien wel voorboren moest. Dit werkte niet, en na wat proberen wilde het eigenlijk prima zonder voorwerk. Het enige waar ik goed op moest letten was dat ik de spijkers er niet helemaal door sloeg.

Deze paaseieren zijn gemaakt met borduurgaren, volle draad. Maar ik zou me kunnen indenken dat het met een dunne glitterdraad of een gemêleerde draad ook erg leuk wordt. De kleine spijkertjes zijn gewoon te koop bij de bouwmarkt. En een platbek tangetje ligt er vast wel tussen het gereedschap, net zoals een kleine hamer. Eigenlijk wilde ik er een ophangoogje in draaien, maar dat wilde slecht. Omdat je hem recht wilt hangen komt dat schroefje precies op het spijkertje uit. Niet getreurd een klein ringetje en het lijmpistool brengt de oplossing.

Draadkunst voor Pasen

Benodigdheden

 • draadnagel bolkop 0,9×10 mm. messing
 • borduurgaren
 • mini deco houten schijfjes
 • papier om patroon ei uit te knippen
 • hamer en platbek tangetje
 • oogjes
 • lijmpistool
 • schaar

Beschrijving

 1. Knip uit het papier een klein ei. Zie afmetingen foto.
 2. maak een verdeling op het papieren ei waar de spijkertjes moeten komen. Niet te dicht op elkaar dan past je tangetje er niet meer tussen.
 3. leg het papieren ei op het houten schijfje en zet naast je streepjes van de verdeling een stipje. Hier komt het spijkertje.
 4. Begin met de spijkertjes er in te slaan, pas op dat je ze er niet doorheen slaat. Het gemakkelijkste is als je het spijkertje in een tangetje vast houd en er dan met de hamer rustig op slaat.
 5. Als je alle spijkertjes er in hebt geslagen  kun je beginnen met het draad er door te zigzaggen. Knoop hiervoor bovenaan in het midden de draad aan de spijker. Leg de draad daarna 6 spijkertjes verder en ga heen en weer, telkens een spijkertje verder. Doe dit tot je helemaal rond bent. Dus weer uitkomt bij waar je begonnen bent met de bovenste draad, knoop deze ook weer vast aan dezelfde spijker.
 6. plak precies in het midden een ringetje met je lijmpistool.
 7. Rijg er een dun lintje door, leg er een knoop in, ongeveer 6 cm. er boven. Nu kun je hem in je paastak hangen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in