FIMO-slinger voor Oudejaarsavond

0
1132

Deze schitterende slinger van FIMO is precies het juiste decor voor jouw oudejaarsavond. We laten je stap-voor-stap zien hoe je deze slinger maakt. Liever een video bekijken met de stap-voor-stap beschrijving? Scrol naar onder!

Benodigdheden: 

Stap-voor-stap:

1. Druk de sjablonen af en knip de letters aan de ronde lijnen uit. Download het sjabloon hier.

 

 

2. Rol een blok FIMO soft met de acrylroller uit op een stuk bakpapier tot een plak van ca. 3 mm dik. Tip: Bescherm je werk en de materiaalresten tegen de inwerking van zon en warmte door ze in een pot met schroefdeksel of in vershoudfolie te bewaren. Zo weer je ook meteen stof en vuil.

 

3. Leg nu een vel FIMO-bladgoud op de uitgerolde FIMO soft-plak. Rol zacht met de acrylroller over het geheel, zodat het bladgoud goed aan de FIMO hecht.

 

 

4. Steek nu met de grote uitsteekvormen cirkels uit het vel FIMO-klei. Als je wilt, kun je ook nog kleine cirkels uitsteken en daarvan versierselen voor de slinger, strooidecoratie of naamplaatjes maken.

 

 

5. Plaats nu steeds één lettersjabloon van de tekst “happy new year” op een FIMO-cirkel. Steek met de scherpe kant van een kralennaald in het midden van elke letter.

 

 

6. Verwijder het sjabloon en vergroot met de stompe kant van de naald het gat met ronddraaiende bewegingen. Het gaat erom dat er later genoeg licht van achter door de hanger kan schijnen en je de tekst goed kunt lezen. Steek ook nog twee gaten voor de ophanging aan de bovenste rand. Laat alle hangers in de oven gedurende 30 minuten op 110 graden Celsius uitharden.

 

7. Rijg na het afkoelen de grote cirkels aan een lint of aan een koord en hang de slinger boven de tafel of aan de muur.

 

 

HAPPY NEW YEAR!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in