Hoe maak je je eigen cadeauverpakking?

voor elk cadeau een passende zak

0
817

Soms wil je iets inpakken en zoek je een originele manier. Niet gewoon pakpapier maar bijvoorbeeld een leuke zak. Dan rijst de vraag: hoe maak je je eigen cadeauverpakking. Nu met papier, elk willekeurig stuk papier eigenlijk. Of je nu cardstock, tekenpapier of stevig inpakpapier neemt, het is allemaal bruikbaar.

Hoe maak je e eigen cadeauverpakking dan zonder het gewoon in te pakken. Je vouwt en plakt je eigen blokzak. Dit is een zak met een bodem in de vorm van een blok/rechthoek. Het is met een handigheidje zo te maken. En daarbij is elk gewenste kleur, patroon of zelfs je eigen tekening/patroon of die van de kinderen.

Twee week terug maakte iets voor Vaderdag in mijn blog.https://www.hobbyhandig.nl/een-wandhanger-voor-vaderdag-tekenen/ De grootste zak die ik maakte past deze wandhanger perfect in. Gemaakt van wit tekenpapier en versierd met blauwe swirls, voorop staat voor papa en een rood hartje met glitterpen maakt het af. een heel persoonlijke verpakking van een persoonlijk cadeau.

Nu zal ik jullie mijn trucje verklappen. Ik vouw het papier om een bestaande verpakking. Een doos(je), gewoon een volle of lege, maar wel één waar het cadeau in zou passen. Dat hoeft niet in de lengte te passen, wel in de breedte. je kunt de zak zo hoog maken als je wilt. Je gebruikt dat doos(je) alleen als hulpmiddel, dus niet als verpakking. Hoe dat lees je in de beschrijving.

Hoe maak je je eigen cadeauverpakking?hoe maak je je eigen cadeauverpakking?

Benodigdheden

  • een doosje als hulpdoosje (dus waar he cadeau in zou passen, lees hierboven)
  • papier (niet te dun) wat groot genoeg is om rondom je hulpverpakking te passen. Het mag wel  hoger zijn dan de verpakking.
  • dubbelzijdig tape
  • versierselen

Beschrijving

  1. Neem je hulpdoos en vouw het papier er strak omheen. Begin aan een zijkant (brede kant) en laat het papier anderhalve cm. over elkaar heen steken als je rond bent..
  2. duw alle randen stevig tegen de doos zodat je scherpe vouwen krijgt.
  3. als je papier hoger is dan je doos duw dan de doos een stukje omhoog en maak ook daar de vouwen.
  4. doe dubbelzijdig tape op de anderhalve centimeter waar het over elkaar steekt.
  5. plak nu het papier op elkaar. Er zit nu een sloef rondom je hulpdoos.

6.   Nu gaan we de onderkant dicht plakken. Zorg dat het papier een stuk oversteekt aan   de onderkant. Dit moet net zo lang zijn als dat je hulpdoos hoog is.

7.   je gaat nu net doen alsof je een cadeau inpakt. Je duwt het bovenste gedeelte naar beneden, dit moet precies onderaan eindigen. Waarna je de omhoog staande hoeken  aan de zijkanten scherp vouwt.

8.   Deze hoeken vouw je nu naar binnen. Dan ligt er nu nog een flap aan de onderkant op   tafel.

9.   op deze flap plak je aan de rand en halverwege een stukje dubbelzijdig tape. Waarna je de flap omhoog duwt en tegen de onderkant van hulpdoos plakt. (alleen zit hier natuurlijk al het papier van je vorige vouw waar het dus op vast plakt.)

10. duw nu alle vouwen goed aan zodat het scherpe vouwen worden.

11. haal je hulpdoos uit de zak, en maak alle vouwen goed scherp.

12. nu ga je aan de bovenkant van de zak beginnen er een zij vouw in te maken. Dit doe je door beide vouwen op elkaar te leggen. er ontstaat dan een vouw naar binnen in de zijkant. Doe dit tot bijna beneden toe aan beide kanten.

13. Nu komt het laatste stukje, je legt de zak op tafel en duwt het gevouwen gedeelte plat, aan het eind staat de onderkant omhoog. Duw voorzichtig langs de zijvouwen naar beneden tot ongeveer halverwege de blokbodem. Vouw dan de bodem voorzichtig  richting de tafel. er ontstaat zo een blokbodem. (zie eerste foto bij benodigdheden)

14.  Nu kun je de zak versieren en een sluiting maken. Vouw de bovenkant van de zak  ongeveer 2 cm. om naar achteren om hem te sluiten. Ik heb er één met een nietapparaat vastgeniet met een bloemetje er tussen en in de anderen twee gaatjes gemaakt waar touwtjes door konden

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in