Hoe maak je zelf vakantiekaarten?

het betere scheurwerk

0
579

Hoe maak je zelf vakantiekaarten? En waarom zou je dat zelf doen? Gewoon omdat het kan misschien. Wij zaten dit jaar zoals zo velen op een camping in Nederland. Niet meteen onze eerste keuze, maar onze eerste keuze hebben we eind april afgebeld. Vakantie is alleen vakantie als je dat ongedwongen zonder zorgen kunt doen. Dus hadden we dit jaar een heerlijke vakantie in Drenthe.

En wat heeft Drenthe veel te bieden, niet dat we dat niet wisten we wonen er zelf. Verschillende folders lagen er in de caravan, met allemaal mooie plaatjes en uitjes. Al bladerend zie ik naast me een pakje lege kaarten met enveloppen liggen. Dan denk ik, waarom maak ik niet zelf de vakantie kaarten.

Jullie snappen het al, die mooie folders zijn niet zo mooi meer.  Het bleek erg gemakkelijk om van die folders leuke kaarten te maken. Eigenlijk is een beschrijving hiervan dan ook niet echt nodig. Een kind kan de was doen, ehhh… het scheuren.

Hoe maak je zelf vakantiekaarten?

Zoek wat grotere plaatjes als je  een achtergrond wilt, of gebruik daar een stukje gekleurd papier voor. Verder scheur je allemaal leuke stukjes uit de folders die over de regio gaan waar je zit. Drenthe gaat over hunebedden, schapen, koeien, de dierentuin, heide enz.  Scheur gedeeltes van de plaatjes, zodat je nog wel kunt zien waar het over gaat. leg deze in een leuke compositie. Zoek de regio tekst, bij mij dus Drenthe, en scheur deze ook uit.

Blijft er over ze in de goede volgorde op te plakken.  Laat het goed drogen, het bobbelt misschien wat door al de verschillende soorten papier en de lijm. Als ze iets droog zijn kun je ze onder een zwaar boek leggen om ze glad te houden. Misschien kun je nog ergens de woorden groeten uit vinden, je kunt dit er ook op schrijven als je dat aandurft.

De benodigdheden hiervoor zijn dus een paar lege kaarten en een stapeltje folders van je omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in