Kerstboom kerstkaart

voor iedereen een boom

0
1008

Het is bijna december en de meesten zullen de kerstkaarten al wel af hebben , maar toch voor jullie nog een ideetje voor een Kerstboom kerstkaart. Deze kaart heb ik verleden jaar gemaakt. En aangezien ik voor iedereen dezelfde kaart maak was dat een behoorlijk bos met kerstbomen.

Het is een kaartje om neer te zetten, dat houd in dat de ontvanger zelf nog aan het werk moet. Maar de meeste mensen krijgen dat wel voor elkaar. Een splitpen ombuigen en er een rietje over plaatsen moet toch lukken.

Tekst

Wat volgens mij ook moet lukken is dat jezelf de tekst maakt op je pc. Ik heb zelf in word met verschillende lettertypes de tekst onder elkaar getypt. Als je deze op centreren zet kun je goed zien of de tekst breed genoeg wordt. Ik heb de tekst in een kader getypt zodat het gemakkelijker uitsnijden was. Daarna zet je de pagina op twee kolommen, als je het goed hebt uitgedokterd kunnen er vier kerstbomen aan tekst op één A4. De bovenste strook is 3 cm. en de onderste 8 cm. het verloop is ongeveer 1 cm. in de breedte. ze zijn tussen de 1,3 tot 1.7 cm. hoog. Dit verschil ontstaat door het soort lettertype, en je kunt zien dat de strookjes van verschillende hoogtes zijn door elkaar heen. Als je ze geprint hebt kun je de strookjes voorzien van een goud of zilver randje. Een paar sterretjes op wat uiteinden maakt het af. De tekst kan uiteraard naar eigen inzicht.

Twee delen

Om deze kaart te kunnen versturen blijft hij in twee delen. Je hebt het voetstuk en de boom. Het voetstuk bestaat uit een stuk karton, daarvoor heb ik een stevige doos gebruikt. Deze heb ik aan de bovenkant beplakt met leuk kerst cardstock. Uit bijvoorbeeld de kerstblokken die je overal kunt kopen. Pas na dit karton te hebben geplakt is er in het midden een gaatje geponst. Hier komt de extra lange splitpen door. Mocht je niet weten waar die te kopen ik heb ze bij een bouwmarkt gekocht. Vouw de splitpen open zodat hij op het karton ligt.

De boom bestaat uit een papieren rietje, de tekst die je uitprint en een ster. De ster is een coctailprikker, met het lijmpistool heb ik deze voorzichtig boven in het rietje geplakt. Daarna de tekst opplakken, deze hoeft niet helemaal recht te staan, beetje scheef geeft leuk effect. Begin boven aan zodat je een stukje van de onderkant van het rietje kunt knippen, mijn rietje is ongeveer 14,5 cm. lang.kerstboom kerstkaart

Nu is je kaart klaar, maar je zult merken dat de splitpen omvalt als je de kerstboom er op zet. Dit kun je voorkomen om ook op de onderkant van het voetstuk een papiertje te plakken. Ik heb hiervoor stevig wit papier gebruikt, waar ik meteen onze namen op geschreven heb.

Benodigdheden Kerstboom kerstkaart

  • Stukken stevig karton van bijvoorbeeld doos.
  • cardstock met kerstprint
  • splitpennen extra lang minimaal 2cm lang, liever langer.
  • stevig papier om tekst op te printen
  • goud of zilver pen
  • sterretjes
  • cocktailprikkers met ster of ander ster.
  • papieren rietjes

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in